Antecontract Vanzare Cumparare 2021

CUPRINS

Antecontract Vanzare Cumparare

antecontract vanzare cumparare

In ce localitate semnati vanzarea imobilului?

Prin antecontract de vânzare se înțelege acel act care se încheie intre  vânzătorul si cumpărătorul unui imobil (apartament, casa, teren, etc.), care s-au înțeles asupra prețului de vânzare si asupra momentului in care doresc sa încheie contractul final de vânzare.

Poate din diverse motive părțile nu sunt pregătite sa încheie direct vânzarea.

De exemplu cumpărătorul nu are încă toți banii pentru ca trebuie sa ia un credit bancar sau vânzătorul nu are încă toate actele pregătite, sau mai are datorii de achitat cu privire la bunul vândut.

In acest caz părțile semnează un antecontract in care își arata intenția serioasa de a vinde si respectiv de a cumpăra.

Părțile pot să încheie antecontractul la notar sau sub semnătură privata însă efectele juridice nu sunt aceleași iar actul notarial este cel care oferă siguranță si care poate fi folosit mai ușor in fata unui executor sau a instantei in caz de neînțelegere, fără nicio alta procedura suplimentară.

Antecontract Vanzare Cumparare

Din punct de vedere al taxelor notariale, antecontractul se taxează având ca punct de plecare avansul. Cu cat părțile își plătesc una alteia un avans mai mare, cu atât si onorariul notarial va fi mai mare. De menționat si că onorariul plătit la antecontract nu va fi scăzut din onorariul final al vânzării. Daca părțile vor dori si înscrierea in cartea funciara a promisiunii astfel încât vânzătorul sa nu mai poată vinde bunul, taxele sunt si mai mari.

Precontract Vanzare Cumparare

Precontractul de vânzare este același lucru ca si antecontractul de vânzare sau promisiunea de vânzare si reprezinta înțelegerea premergătoare vânzării dintre cumpărător si vânzător cu privire la un bun imobil si le oferă părților siguranța ca înțelegerea lor este serioasa.

Nu semna antecontractul sau contractul de vanzare inainte sa afli cum poti evita 6 greseli costisitoare.

📲 Programare Online

Programare Online pe WhatsApp, Telegram si Email in Bucuresti

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la notar, contactati notariat pe Whatsapp, Telegram, Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Informatii suplimentare

Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari. De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti*

* valabil 15 ianuarie – 30 ianuarie

* in perioada: 15 ianuarie – 30 ianuarie.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

 • verificare litigii inscrise
 • verificare eventuale datorii
 • verificare documente proprietate
 • verificare incadrare grila notariala
 • cum platiti taxe minime legale
 • procedura vanzarii imobilului
 • cine si cat plateste
 • acte necesare
 • cat dureaza
 • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

 

Semnare Pe Loc

Disponibil pentru vanzari imobile in Bucuresti prin credite bancare

* in perioada: 15 ianuarie – 30 ianuarie.

Beneficiile pentru clientii bancilor din Bucuresti:

 • verificare litigii inscrise
 • verificare eventuale datorii
 • verificare documente proprietate
 • verificare incadrare grila notariala
 • cum platiti taxe minime legale
 • procedura vanzarii imobilului
 • cine si cat plateste

Deplasare Gratuita la Banca

Alegeti metoda preferata de contact:*

*valabil doar in Bucuresti.

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.