Antecontract Vanzare Cumparare

CUPRINS

Antecontract Vanzare Cumparare

antecontract vanzare cumparare

Prin antecontract de vânzare se înțelege acel act care se încheie intre  vânzătorul si cumpărătorul unui imobil (apartament, casa, teren, etc.), care s-au înțeles asupra prețului de vânzare si asupra momentului in care doresc sa încheie contractul final de vânzare.

Poate din diverse motive părțile nu sunt pregătite sa încheie direct vânzarea.

De exemplu cumpărătorul nu are încă toți banii pentru ca trebuie sa ia un credit bancar sau vânzătorul nu are încă toate actele pregătite, sau mai are datorii de achitat cu privire la bunul vândut.

In acest caz părțile semnează un antecontract in care își arata intenția serioasa de a vinde si respectiv de a cumpăra.

Părțile pot să încheie antecontractul la notar sau sub semnătură privata însă efectele juridice nu sunt aceleași iar actul notarial este cel care oferă siguranță si care poate fi folosit mai ușor in fata unui executor sau a instantei in caz de neînțelegere, fără nicio alta procedura suplimentară.

Cand doriti sa semnati un antecontract privind achizitionarea unui bun imobil trebuie sa aveti in vedere si taxele notariale datorate cu acest prilej. Acestea se calculeaza in functie de valoarea avansului, ca procent de 1% din acesta (la care se adauga tva), dar nu mai putin de 150 lei plus tva. De mentionat si faptul ca valoarea onorariului platit la promisiune, indiferent de suma, nu se scade din totalul onorariului de la vanzare.

Pentru semnarea unui antecontract de vanzare imobil in Bucuresti-Ilfov contactati notariatul de mai jos:

Documentele necesare pentru încheierea unui antecontract de vanzare cumparare:

• acte de identitate părți (vânzător și cumpărător), certificatele de căsătorie (dacă este cazul), procură de reprezentare (dacă este cazul) ;
• acte de proprietate asupra imobilului ce face obiectul tranzacției (după caz: contract vânzare, contract de donație, proces-verbal de predare-primire, dovada de achitare integrală a prețului, sentință/decizie civilă definitivă și irevocabilă, titlu de proprietate, certificat de moștenitor, etc.);
• documentația cadastrală a bunului imobil (fișa bunului imobil și planul de amplasament, respectiv planul releveu) și încheierea de intabulare în cartea funciară;

Antecontract Vanzare Cumparare

Din punct de vedere al taxelor notariale, antecontractul se taxează având ca punct de plecare avansul. Cu cat părțile își plătesc una alteia un avans mai mare, cu atât si onorariul notarial va fi mai mare. De menționat si că onorariul plătit la antecontract nu va fi scăzut din onorariul final al vânzării. Daca părțile vor dori si înscrierea in cartea funciara a promisiunii astfel încât vânzătorul sa nu mai poată vinde bunul, taxele sunt si mai mari.

Precontract Vanzare Cumparare

Precontractul de vânzare este același lucru ca si antecontractul de vânzare sau promisiunea de vânzare si reprezinta înțelegerea premergătoare vânzării dintre cumpărător si vânzător cu privire la un bun imobil si le oferă părților siguranța ca înțelegerea lor este serioasa.

Nu semna antecontractul sau contractul de vanzare inainte sa afli cum poti evita 6 greseli costisitoare.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari. De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti-Ilfov*

* valabil in luna iunie

* in perioada: 2 iunie – 17 iunie.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

  • verificare litigii inscrise
  • verificare eventuale datorii
  • verificare documente proprietate
  • verificare incadrare grila notariala
  • cum platiti taxe minime legale
  • procedura vanzarii imobilului
  • cine si cat plateste
  • acte necesare
  • cat dureaza
  • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iunie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iunie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;