Cat costa un Divort

CUPRINS

Cat costa un divort​?

Cat costa un divort​

In ce localitate s-au casatorit, sau au avut ultimul domiciliu sotii?

Fiecare birou notarial poate practica tarife variabile. Preturile se diferențiază in special daca soții au sau nu si copii minori.

Cat costa un divort​

In materia divorțurilor exista tarife diferențiate daca soții care se prezintă in fata notarului au copii minori sau nu. Astfel, conform normelor legale in vigoare, tariful minim pe care il poate solicita un notar pentru divorț este de 500 de lei + TVA (neexistând o limita maxima), iar in cazul celor care copii minori, se mai adaugă si convenția privind minorul ce se achita la finalizarea procedurii si pentru care tariful este stabilit de fiecare birou in mod individual. Totodată, este obligatorie efectuarea si unei copii legalizate a certificatului de căsătorie, care rămâne la dosarul de divorț iar soții care nu au avut un domiciliu comun la aceeași adresa trebuie sa mai dea o declarație pe propria răspunde privind ultima locuință comuna.

Majoritatea cuplurilor prefera sa cada de acord pentru a evita un divort lung si costisitor

Unul dintre efectele secundare neașteptate a carantinei cauzate de coronavirus, a fost o creștere majora a divorturilor.

Prin urmare instantele au fost coplesite de numarul mare de divorturi asa ca termenele de pronuntare ajung si pana la 2 ani. Cuplurile care sunt de comun acord sa divorteze, aleg divortul la notar fiind cel mai ieftin si cel mai rapid, insa cuplurile care nu se inteleg sunt nevoite sa divorteze in instanta. Divortul inceput in instanta se poate incheia doar in instanta.

 

Divortul la Notar se poate finaliza in doar 30 de zile, doar cand ambii soti sunt de comun acord sa divorteze.

Cum sa divortezi la Notar in 30 de zile cu doar 500lei⁺ᵗᵛᵃ

Divort la notar in cazul în care, pe lângă divort, soții doresc și împărțirea amiabilă a bunurilor dobândinte în timpul căsătoriei prin act de partaj notarial, aceștia pot depune actele necesare pentru partaj în același timp cu cele de divorț.

Partajul se poate realiza în aceeași zi cu eliberarea certificatului de divorț sau ulterior, bunurilor comune fiind împărțite conform înțelegerii soților (de exemplu, unul dintre soți poate primi o sumă de bani, iar celălalt soț să rămână cu un imobil/masina). Soții pot împărți prin contractul de partaj notarial inclusiv datoriile comune (credite), însă doar cu acordul scris al băncii creditoare în acest sens.

In momentul in care soții se prezinta in fata notarului public cu documentele necesare, acesta înregistrează cererea de divorț și le acordă soților un termen de minim 30 de zile, numit si termen de reflecție, pentru ca soții sa se gândească asupra deciziei luate si timp in care, in cazul celor cu copii minori se întocmește si raportul de racheta psihosociala de către autoritatea tutelara competentă.

 

Consultanta Notariala

NOU!

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru divorturi in Bucuresti*

* valabil 6 septembrie – 21 septembrie

* in perioada: 6 septembrie – 21 septembrie.

Aflati informatii personalizate pentru divortul dvs.

  • cum sa divortati la doar 500lei⁺ᵗᵛᵃ
  • cand se poate incepe divortul
  • care este termenul de finalizare
  • consiliere privind partajul dupa divort
  • intocmirea conventiei privind minorii *
  • obtinerea raportului de la autoritatea tutelara *
  • greseli de evitat

 * daca este cazul

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.