Contract Prenuptial 2019

Contractul prenuptial sau conventia matrimoniala este instrumentul perfect prin care sotii sau viitorii soti isi pot proteja si gestiona mai bine patrimoniile prin alegerea regimului matrimonial aplicabil casatoriei dintre: comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

Casatoriile deja existente si cele pentru care viitorii soti nu semneaza o conventie matrimoniala sunt in mod automat guvernate de regimul comunitatii legale fara nicio alta formalitate dar sotii pot schimba regimul matrimonial ulterior casatoriei.

Astfel, convenţia matrimonială încheiată înainte de căsătorie va produce efecte numai de la data încheierii căsătoriei, iar convenţia încheiată în timpul căsătoriei (pentru a schimba regimul comunitatii legale) produce efecte de la data prevăzută de părţi sau, în lipsă, de la data încheierii ei.

Este important de inteles factul ca o simpla intelegere verbala sau scrisa intre soti sau viitorii soti nu este suficienta pentru a produce efecte.

Pe scurt, conventia matrimoniala se poate face doar la Notar.

Convenţia matrimonială este un act solemn, pentru că se cere, ca o condiţie ad validitatem, formă autentică notarială. În acest sens o convenţie matrimonială se încheie printr-un înscris autentificat de notarul public, sub sancţiunea nulităţii absolute, cu consimţământul tuturor părţilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială şi având conţinut predeterminat.

Alegeti Localitate din meniul siteului, pentru notariat unde puteti semna un contract prenuptial.

Intrebari si raspunsuri

La notari de vrei nu vrei,

tot trebuie sa ajungi la ei

Nimeni nu vrea sa mearga la notar, dar stim ca trebuie.

Daca tot trebuie, alege cel mai bun notariat pentru tine.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Citeste parerile fostilor clienti sa stii dinainte ce te asteapta.

Dupa care lasa si tu parere la notariatul la care ai fost.

 

Parerile clientilor te ajuta pe tine in alegerea notarului, cum si parerea ta ii ajuta pe altii.