Contract Prenuptial 2019

Contractul prenuptial sau conventia matrimoniala este instrumentul perfect prin care sotii sau viitorii soti isi pot proteja si gestiona mai bine patrimoniile prin alegerea regimului matrimonial aplicabil casatoriei dintre: comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

Casatoriile deja existente si cele pentru care viitorii soti nu semneaza o conventie matrimoniala sunt in mod automat guvernate de regimul comunitatii legale fara nicio alta formalitate dar sotii pot schimba regimul matrimonial ulterior casatoriei.

Astfel, convenţia matrimonială încheiată înainte de căsătorie va produce efecte numai de la data încheierii căsătoriei, iar convenţia încheiată în timpul căsătoriei (pentru a schimba regimul comunitatii legale) produce efecte de la data prevăzută de părţi sau, în lipsă, de la data încheierii ei.

Este important de inteles factul ca o simpla intelegere verbala sau scrisa intre soti sau viitorii soti nu este suficienta pentru a produce efecte.

Pe scurt conventia matrimoniala se poate face doar la Notar.

Convenţia matrimonială este un act solemn, pentru că se cere, ca o condiţie ad validitatem, formă autentică notarială. În acest sens o convenţie matrimonială se încheie printr-un înscris autentificat de notarul public, sub sancţiunea nulităţii absolute, cu consimţământul tuturor părţilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială şi având conţinut predeterminat.

0 Notariate gasite

Modificati filtrele de cautare si mai incercati odata.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

8 Pareri clientidespre “SOCIETATE PROFESIONALĂ NOTARIALĂ GEORGETA POPESCU”

 • Ciubotaru Irina
  acum 2 luni

  Am avut nevoi de o procura cu deplasare la domiciliu pentru ca cine trebuia sa semneze nu se poate deplasa este imobilizat la pat au fost foarte amabile și într-o ora am rezolvat totul mulțumesc doamnei Georgescu și va recomand cu drag mai rar în România asa

 • Lazar
  acum 2 luni

  Au fost foarte amabili si ne au ajutat cu o sucesiune pentru niste acte care erau mai complicate. Am mai fost la doi notari si ne au trimis la plimbare ca nu au avut rabdare nici macar sa citeasca actele. Va multumim din suflet pentru ce ati facut pentru familia noastra. Familia Lazar

 • nicoleta marin
  acum 3 luni

  multumesc doamnei georgescu pentru ajutor si amabilitatea dumneaei.

 • George
  acum 4 luni

  Mi am facut programare, am ajuns la timp am semnat si in 10 minute am plecat. Multumesc

 • Mihaela Barbu
  acum 5 luni

  Un birou unde m am simtit tratata ca un om. Majoritatea notarilor vorbesc de sus si sunt neplacuti. Aici m am simtit respectata si inteleasa. Asa ar trebui sa fie toate birourile notariale.

Lasa Parere client

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alege evaluare

Majoritatea notariatelor sunt inchise de sarbatori