Contract Prenuptial 2020

Contractul prenuptial sau conventia matrimoniala este instrumentul perfect prin care sotii sau viitorii soti isi pot proteja si gestiona mai bine patrimoniile prin alegerea regimului matrimonial aplicabil casatoriei dintre: comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

Casatoriile deja existente si cele pentru care viitorii soti nu semneaza o conventie matrimoniala sunt in mod automat guvernate de regimul comunitatii legale fara nicio alta formalitate dar sotii pot schimba regimul matrimonial ulterior casatoriei.

Astfel, convenţia matrimonială încheiată înainte de căsătorie va produce efecte numai de la data încheierii căsătoriei, iar convenţia încheiată în timpul căsătoriei (pentru a schimba regimul comunitatii legale) produce efecte de la data prevăzută de părţi sau, în lipsă, de la data încheierii ei.

Este important de inteles factul ca o simpla intelegere verbala sau scrisa intre soti sau viitorii soti nu este suficienta pentru a produce efecte.

Pe scurt, conventia matrimoniala se poate face doar la Notar.

Convenţia matrimonială este un act solemn, pentru că se cere, ca o condiţie ad validitatem, formă autentică notarială. În acest sens o convenţie matrimonială se încheie printr-un înscris autentificat de notarul public, sub sancţiunea nulităţii absolute, cu consimţământul tuturor părţilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială şi având conţinut predeterminat.

Alegeti Localitate din meniul siteului, pentru notariat unde puteti semna un contract prenuptial.

Intreaba Notar​

4 Intrebari
Intrebari context
Vezi toate intrebarile
0 0 vot
Voturi pagina
    X
    Asistenta Notariala Inteligenta  
    Buna, numele meu este Ani si te pot asista cu informatii notariale personalizate.
    wpChatIcon