Contract Prenuptial

CUPRINS

Contract Prenuptial

contract prenuptial

Contractul prenuptial sau conventia matrimoniala este instrumentul perfect prin care sotii sau viitorii soti isi pot proteja si gestiona mai bine patrimoniile prin alegerea regimului matrimonial aplicabil casatoriei dintre: comunitatea legală, separaţia de bunuri sau comunitatea convenţională.

Casatoriile deja existente si cele pentru care viitorii soti nu semneaza o conventie matrimoniala sunt in mod automat guvernate de regimul comunitatii legale fara nicio alta formalitate dar sotii pot schimba regimul matrimonial ulterior casatoriei.

Astfel, convenţia matrimonială încheiată înainte de căsătorie va produce efecte numai de la data încheierii căsătoriei, iar convenţia încheiată în timpul căsătoriei (pentru a schimba regimul comunitatii legale) produce efecte de la data prevăzută de părţi sau, în lipsă, de la data încheierii ei.

Contract Prenuptial Dex

Este important de inteles factul ca o simpla intelegere verbala sau scrisa intre soti sau viitorii soti nu este suficienta pentru a produce efecte.

Pe scurt, conventia matrimoniala se poate face doar la Notar.

Convenţia matrimonială este un act solemn, pentru că se cere, ca o condiţie ad validitatem, formă autentică notarială. În acest sens o convenţie matrimonială se încheie printr-un înscris autentificat de notarul public, sub sancţiunea nulităţii absolute, cu consimţământul tuturor părţilor, exprimat personal sau prin mandatar cu procură autentică, specială şi având conţinut predeterminat.

Acte Necesare

Pentru cei ce urmează sa se căsătorească sunt necesare doar cărțile de identitate si data la care intenționează să încheie căsătoria civila, iar pentru cei deja căsătoriți dar care vor schimbarea regimului este necesar si certificatul de căsătorie precum si lichidarea regimului matrimonial printr-un act tot notarial.

Procedura

Cei ce doresc sa isi stabilească regimul matrimonial înainte de căsătorie trebuie sa o facă înainte de a depune la starea civilă actele necesare căsătoriei, deci minim cu 10 zile mai devreme de data căsătoriei. In privința celor deja căsătoriți este nevoie sa treacă minim 1 an de la cununie pentru a putea schimba regimul.

Cat costa la notar separatia de bunuri

Conventiile matrimoniale pornesc de la 200 lei + tva, notariatul de mai jos are acest tarif minim legal.

Pentru alta localitate, click pe Localitate din meniul siteului, pentru notariat unde puteti semna un contract prenuptial.

Intrebari

6 Intrebari
votate
recente vechi
Intrebari context
Vezi toate intrebarile

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna martie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna martie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;