Contact

Consultanta Notariala

Pentru intrebari notariale folositi sectiunea de Intrebari si raspunsuri. Pentru alte informatii sau solicitari

18
Intrebari si raspunsuri

iolea ana

vreau sa legalizez doua contracte de vanzare -cumparare si o succesiune la unul din ele.am nevoie pentru cadastru,intabulare,certificat energetic.rog sa-mi comunicati cat ma costa aceste legalizari.cu stima.ana iolea.

Localitate
bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Fiecare birou notarial are propriile sale tarife. Va sugeram sa luati legatura cu biroul notarial la care doriti sa efectuari legalizarile.
Va multumim pentru intrebare.

GEORGIANA

Multumesc frumos pentru raspuns, EU stau in strainatate impreuna cu fratele meu, noi nu am gasit in casa tatalui nostru nici un act de proprietate, decat un act de chirias pe casa farà nici o pretentie. Pentru succesiune din cate am inteles ne trebuiesc actele de proprietate a bunicilor, a unchiului si al tatalui nostru decedat anul trecut. Cum se dezbate o succesiune farà aceste acte? Avand in vedere ca taxele si impozitele vin pe numele lor iar pamantul Este dat in arenda, ar trebui sa existe aceste acte la primarie correct?

Localitate
Italia
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, actele de proprietate exsita in arhivele institutiilor care le-au emis (primarie, prefectura, etc) si puteti obtine duplicate ale acestora.
Va multumim pentru intrebare.

GEORGIANA

Buna seara, tatal meu a decedat anul trecut, bunicul in anul 98 i-a lasat o foaie scrisa la politie precum ca este de acord sa se intocmeasca titlul de proprietate pentru casa si pamantul aferent acestuia A. D farà nici o PRETENTIE. Ei in familie au 2 case si 3 hectare de pamant, am ramas decat noi copiii lui A. D si unchiul nostru(fratele tatalui), din cate stiu de cand a murit bunica din 91, unchiul in 2012, bunicul in 2014 si tata in 2018, nu au dezbatut nici o succesiune si nici acte pe case si pamant nu au… Vezi mai multe »

Localitate
Istria Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua, Succesiunile se dezbat in mod normal la notar. In instanta se dezbat doar acele succesiuni unde mostenitorii nu se inteleg intre ei sau exista alte probleme care nu pot fi solutionate amiabil in fata notarului. Ar trebui sa luati legatura cu un notar din circumscriptia teritoriala a judecatoriei unde defunctii au avut ultimul domiciliu pentru a verifica daca s-au dezbatut succesiunile, daca exista testamente sau alte acte intocmite.Succesiunile este de preferat sa se faca in primii 2 ani de la deces deoarece atunci mostenitorii nu mai platesc impozit pentru bunurile din masa succesorala (deci pentru defunctul decedat in… Vezi mai multe »

Atmacof Venera

Buna ziua,
Pentru dezbaterea succesiunii ptr un autoturism ptr care soția decedatului nu găsește actele (CIV și certificat de înmatriculare -talon )ce trebuie făcut ?

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa mearga la autoritatile competente pentru scoatere unui duplicat al documentelor pierdute. Daca institutiile respective vor invoca lipsa calitatii doamnei ar trebui obtinut mai intai un certificat de calitate de mostenitor si in baza lui dansa sa se prezinte pentru ridicarea duplicatelor.
Va multumim pentru intrebare.

Alexandra

Buna ziua.
1) Avem un apartament cu 3 camere, pe numele parintilor. Tatal este decedat de mai putin de 2 ani. Suntem 2 frati si mama noastra. Este obligatorie succesiunea? Partajul? Care dintre cele mentionate are prioritate?Daca da.. cu ce acte ne-am preznta la noatriat si in general..cam cat timp dureaza . Spuneti-mi va rog daca prezenta mea in tara este necesara sau ma pot adresa si organelor diplomatice competente pentru respectivele procuri?

2) Pt loc de veci, certificat de mostenitor as avea aceleasi intrebari.

Va multumesc anticipat pentru rabdarea dumneavoastra!

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Succesiunea este primul pas care trebuie facut, iar ulterior, daca se doreste, se face si partajul (dar nu obligatoriu). Succesiunea nu are un termen in care sa se faca, dar este de preferat sa fie in primii doi ani de la deces pentru a evita plata unui impozit suplimentar catre stat. Actele necesare le gasiti pe pagina dedicata succesiunilor https://notariate.ro/succesiune/ si aceleasi documente va sunt necesare si pentru locul de veci. Durata depinde de in functie de volumul de lucru al biroului caruia va adresati si cat de repede obtineti documentele necesare.
Va multumim pentru intrebare.

Elena

Bună ziua! Dacă am procură pentru împuternicire, este necesar să prezint și copia de pe cartea de identitate a persoanei respective?

Localitate
Botoșani
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Probabil notarul va va cere copia actului de identitate al mandatarului dumneavoastra.
Va multumim pentru intrebare.

Radu Ana

Bună seara, pentru desfacerea actului de căsătorie de către ambele părți cu copil minor, care sunt costurile totale. Va mulțumesc Ana Radu!

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Fiecare birou notarial are propriile sale tarife. Va recomandam sa luati legatura direct cu un birou pentru a afla tarifele percepute.
Va multumim pentru intrebare.

francu gheorghe

consultatie la notar pentru vanzarea unor terenuri agricole

Localitate
constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca doriti o consultatie la un birou notarial din Constanta va rugam sa luati legatura cu un birou din aceasta lista https://notariate.ro/notari/locatie/constanta/
Va multumim pentru intrebare.

Martina

cat costa un act notarial pentru iesirea de un minor de 16 ani din romania?

Localitate
torino
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pretul depinde de la un birou notarial la altul Va rugam sa va adresati direct unui birou notarial.
Va multumim pentru intrebare.

🥇

⭐⭐⭐⭐⭐

Cum alegi cel mai bun notariat pentru tine?

 

Citeste recomandarile clientilor sa stii dinainte ce te asteapta.

Dupa care recomanda si tu notariatul la care ai fost.

 

Recomandarile clientilor te ajuta pe tine in alegerea notarului, cum si recomandarea ta ii ajuta pe altii.

Pentru intrebari notariale folositi sectiunea de Intrebari si raspunsuri.
Acest formular este doar pentru alte informatii sau solicitari.