Divort la Notar 2019

O casnicie se poate incheia civilizat si elegant prin alegerea divortului in fata notarului. Divortul la notar este ieftin si rapid in comparatie cu divortul in fata instantelor judecatoresti, si prezinta si avantajul discretiei. Fie ca exista copii minori sau nu, divortul notarial este o modalitate simpla si netraumatizanta de despartire pentru toate partile implicate, prezentand toate garantiile actelor incheiate in forma autentica. Mai mult decat atat, se poate asigura o incheiere totala si completa a socotelilor casatoriei prin incheierea ulterioara si a unui act de partaj.

Divortul la notar se poate face doar cand ambii soti sunt de acord.

Atenție: in materia divorțurilor, notariatele au competenta teritoriala. Astfel, căsătoriile se pot desface doar la notarul/notarii care se afla:
  • fie in circumscripția judecătoriei unde s-au căsătorit soții
  • fie in circumscripția judecătoriei în care soții și-au avut ultimul domiciliu comun.
Cei căsătoriți in municipiul București sau cu ultimul domiciliu comun in municipiul București, se pot adresa oricărui birou notarial din București, indiferent de sector.
Documente necesare:
  • actele de identitate ale celor doi soţi
  • certificatele de naştere (în original sau copie legalizată)
  • certificatul de căsătorie (în original)
  • certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie (în original sau copie legalizată) *daca e cazul

12
Intrebari si raspunsuri

Gabriela Nica

Bună ziua! Vreau să divorțez, nu am absolut nimic de împărțit cu soțul. Totuși, termenul de 30 de zile mă incomodează foarte tare atât din punct de vedere sufletesc (prea multă tensiune, comportament urât și imprevizibil din partea soțului), cât și în ceea ce privește organizarea timpului (învoirea succesivă de la serviciu). Exact această așteptare mă blochează și este motivul pentru care nu am reușit până acum să divorțez, m-am tot răzgândit, însă, dacă s-ar face pe loc, ar fi o certitudine și m-aș elibera de o povară. Aș dori să știu dacă se poate face o excepție, dacă există… Vezi mai multe »

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Termenul de 30 zile, denumit si termen de reflectie este dat tocmai din incercarea legiuitorului de a le mai acorda partilor o sansa de impacare si pentru a se gandi la gravitatea actiunii de divort. Acest termen este imperativ conform codului civil, fara nicio exceptie.
Va multumim pentru intrebare.

Tanasa Maria

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat ,In luna Martie ginerele si fica mea au reusit sa cumpere un ap cu credit ipotecar avansul de 15% l-am platit eu fara sa fac o hartie cu ei ,acum ei sau hotarat sa divorteze .

Localitate
Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Cu ce anume va putem ajuta?

Stanciu Larisa

Buna ziua . Doresc sa divortez de sotul meu .motiv : nepotrivire de caracter . Avem impreuna o fetita de 3 luni. Dorim sa divortam la notar . Cum pitem proceda in legatura cu pensia alimentara si domiciliul copilului. Aceste detalii le stabileste notarul sau noi trebuie sa le avem deja stabite si doar sa le comunicam notarului ?

👑 notariate.ro

Buna ziua,
In cadrul procedurii notariale partile stabilesc singure, de comun acord suma de plata si domiciliul ales si i le comunica notarului, acesta doar luand act de intelegerea partilor. Autoritatea tutelara va veni apoi la domiciliul ales si va vedea daca minorul poate locui la acea adresa.
Va mutumim pentru intrebare.

Sanda

Buna seara! Vreau sa divortez de sotul meu care acum se afla in Germania. Imi spune ca este de acord sa divortam dar nu poate veni in tara curand. Cum pot proceda in aceasta situatie ? Exista posibilitatea sa.mi trimita documente care sa ma ajute si sa ma ocup eu in absenta lui ? Mentionez ca suntem despartiti in fapt de 22 de ani, nu avem proprietati comune iar copilul este major.
Va multumesc !

👑 notariate.ro

Buna ziua, dansul poate da o procura unei alte persoane pentru depunerea actelor de divort la notar dar este obligatorie prezenta dansului la termenul de divort, care este dupa 30 de zile de la depunerea actelor. Procura ar fi bine sa o dea la ambasada sau consulat si are un continut predeterminat.
Va multumim pentru intrebare.

nickuss

Buna seara as dori sa aflu in cazul care as divorta si as avea dovezi cum ca sotia ar fi fost infidela ( poze cu covorbiri cu alti barbati si ca ar interesao fostul iubit) cum se procedeaza cine ar avea castig de cauza avem si 2 copii cu cine ar ramane copii.
Va Multumesc.

👑 notariate.ro

Buna ziua,
In cadrul divortului pe cale notariala partile cad de comun acord in privinta separatiei si asupra modului in care se exercita autoritatea parintesaca asupra minorilor (in comun). Nu exista nicio cauza sau o vina care se ia in considerare, ci doar acordul partilor. Daca doriti sa aveti autoritate parinteasca exclusiva si sa divortati din culpa sotiei va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Va multumim pentru intrebare

Tudor Stamate

Este de preferat sa am obligatia de intretinere in natura? Sau e mai bine sa platesc?

http://avocat-alina-szilaghi.ro/dreptul-de-folosinta-la-divort/

👑 notariate.ro

Buna ziua,
In cazul divortului notarial trebuie prevazuta o suma de bani.
Va multumim pentru intrebare

La notari de vrei nu vrei,

tot trebuie sa ajungi la ei

Nimeni nu vrea sa mearga la notar, dar stim ca trebuie.

Daca tot trebuie, alege cel mai bun notariat pentru tine.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Citeste parerile fostilor clienti sa stii dinainte ce te asteapta.

Dupa care lasa si tu parere la notariatul la care ai fost.

 

Parerile clientilor te ajuta pe tine in alegerea notarului, cum si parerea ta ii ajuta pe altii.

In ce localitate doriti sa divortati?