Divort la Notar 2019

O casnicie se poate incheia civilizat si elegant prin alegerea divortului in fata notarului. Divortul la notar este ieftin si rapid in comparatie cu divortul in fata instantelor judecatoresti, si prezinta si avantajul discretiei. Fie ca exista copii minori sau nu, divortul notarial este o modalitate simpla si netraumatizanta de despartire pentru toate partile implicate, prezentand toate garantiile actelor incheiate in forma autentica. Mai mult decat atat, se poate asigura o incheiere totala si completa a socotelilor casatoriei prin incheierea ulterioara si a unui act de partaj.

Atenție: in materia divorțurilor, notarii au competenta teritoriala. Astfel, căsătoriile se pot desface doar la notarul/notarii care se afla:

  • fie in circumscripția judecătoriei unde s-au căsătorit soții
  • fie in circumscripția judecătoriei în care soții și-au avut ultimul domiciliu comun.

Cei căsătoriți in municipiul București sau cu ultimul domiciliu comun in municipiul București, se pot adresa oricărui birou notarial din București, indiferent de sector.

Documente necesare:

  • actele de identitate ale celor doi soţi
  • certificatele de naştere (în original sau copie legalizată)
  • certificatul de căsătorie (în original)
  • certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie (în original sau copie legalizată) *daca e cazul

4
Intrebari si raspunsuri

Buna seara as dori sa aflu in cazul care as divorta si as avea dovezi cum ca sotia ar fi fost infidela ( poze cu covorbiri cu alti barbati si ca ar interesao fostul iubit) cum se procedeaza cine ar avea castig de cauza avem si 2 copii cu cine ar ramane copii.
Va Multumesc.

Buna ziua,
In cadrul divortului pe cale notariala partile cad de comun acord in privinta separatiei si asupra modului in care se exercita autoritatea parintesaca asupra minorilor (in comun). Nu exista nicio cauza sau o vina care se ia in considerare, ci doar acordul partilor. Daca doriti sa aveti autoritate parinteasca exclusiva si sa divortati din culpa sotiei va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Va multumim pentru intrebare

Este de preferat sa am obligatia de intretinere in natura? Sau e mai bine sa platesc?

http://avocat-alina-szilaghi.ro/dreptul-de-folosinta-la-divort/

Buna ziua,
In cazul divortului notarial trebuie prevazuta o suma de bani.
Va multumim pentru intrebare

Intreaba Notar

7

Intreaba Notar despre:

Birou Notarial angajeaza

vezi detalii >