Divort la Notar 2020

Cum sa divortezi la Notar

in 30 de zile cu doar 500lei⁺ᵗᵛᵃ

CUPRINS

.

Toate informatiile despre divort la notar sunt la zi.

Majoritatea cuplurilor prefera sa cada de acord pentru a evita un divort lung si costisitor

Unul dintre efectele secundare neașteptate a carantinei cauzate de coronavirus, a fost o creștere majora a divorturilor.

Prin urmare instantele au fost coplesite de numarul mare de divorturi asa ca termenele de pronuntare ajung si pana la 2 ani. Cuplurile care sunt de comun acord sa divorteze, aleg divortul la notar fiind cel mai ieftin si cel mai rapid, insa cuplurile care nu se inteleg sunt nevoite sa divorteze in instanta. Divortul inceput in instanta se poate incheia doar in instanta.

 

Divortul la Notar se poate finaliza in doar 30 de zile, doar cand ambii soti sunt de comun acord sa divorteze.

Pret Divort*:De la 500Lei +tva*
Divort cu copii:Posibil
Posibilitate Partaj:Da
Durata Divort:30 de zile
Posibil doar cand:Sotii sunt de acord

*Mentiune Pret:

 

Tarifele notariale variaza de la un notariat la altul.

Pentru Bucuresti va recomandam notariatul de mai sus, care practica tariful minim pe grila notariala, de la 500lei+TVA.

Aplica Online

Pentru Divort in Bucuresti se poate aplica online contactand pe Whatsapp notariatul de mai sus.

NOU

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la Notar, contactati notariatul pe Whatsapp sau Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Contactati Notariat

Whatsapp sau Email

Trimiteti actele online

Trimiteti online documentele necesare

Veniti doar la semnare

In 5 minute semnati si plecati

Pentru divort la notar sunt necesare urmatoarele documente:

 • actele de identitate ale celor doi soţi
 • certificatele de naştere (în original sau copie legalizată)
 • certificatul de căsătorie (în original)
 • certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie (în original sau copie legalizată) *daca e cazul

Competenta teritoriala

In materia divorțurilor, notariatele au competenta teritoriala. Astfel, căsătoriile se pot desface doar la notarul/notarii care se afla:

 • fie in circumscripția judecătoriei unde s-au căsătorit soții
 • fie in circumscripția judecătoriei în care soții și-au avut ultimul domiciliu comun.

Cei căsătoriți in municipiul București sau cu ultimul domiciliu comun in municipiul București, se pot adresa oricărui birou notarial din București, indiferent de sector.

NOU!

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru divorturi in Bucuresti*

* valabil 11 octombrie – 26 octombrie

Notar online

* in perioada: 11 octombrie – 26 octombrie.

Aflati informatii personalizate pentru divortul dvs.

 • cum sa divortati la doar 500lei⁺ᵗᵛᵃ
 • cand se poate incepe divortul
 • care este termenul de finalizare
 • consiliere privind partajul dupa divort
 • intocmirea conventiei privind minorii *
 • obtinerea raportului de la autoritatea tutelara *
 • greseli de evitat

 * daca este cazul

In momentul in care soții se prezinta in fata notarului public cu documentele necesare, acesta înregistrează cererea de divorț și le acordă soților un termen de minim 30 de zile, numit si termen de reflecție, pentru ca soții sa se gândească asupra deciziei luate si timp in care, in cazul celor cu copii minori se întocmește si raportul de racheta psihosociala de către autoritatea tutelara competentă.

În momentul depunerii cererii, cei cu copii minori trebuie sa declare si înțelegerea in legătura cu: domiciliul minorului, programul de vizita si suma de bani cu care va contribui părintele separat de minor la creșterea si educarea acestuia. După expirarea acestei perioade, soții trebuie să se prezinte din nou în fața notarului public pentru desfacerea căsătoriei și eliberarea certificatului de divorț.

La expirarea celor  minim 30 de zile, la dată fixată de către notar (obligatoriu in acea zi), soții se prezintă împreună și personal la biroul notarial. Dacă vreunul dintre copii minori ai cuplului are peste 10 ani, acesta va fi audiat de către notar.

Cu această ocazie notarul eliberează certificatul de divorț si convenția privind minorii, dacă este cazul.

Divortul la notar se finalizează într-un timp mai scurt decât în instanță iar costurile totale sunt reduse și asigură o mai bună protecție a vieții private față de ședința publică din sala de judecată.

Notarul va redacta încheierea de admitere a cererii de divorț, prin care constată desfacerea căsătoriei şi va dispune eliberarea certificatului de divorţ. Încheierea este semnată de ambii soți și de notar. Fiecare dintre soți primeste câte un exemplar al certificatului de divorț. Certificatul de divorţ nu o sa conţina nicio menţiune cu privire la culpa vreunuia dintre soţi, niciun sot neavand culpa.

 

Redactarea şi semnarea încheierii finale de către toate părţile si obţinerea numărului certificatului de divorț au loc în aceeaşi zi. Redactarea si eliberarea certificatului de divorț are loc la termenul acordat pentru desfacerea căsătoriei (dupa 30 de zile). Astfel, soții se vor prezenta doar de două ori la notariat.

Durata divort

În aceasta perioada divorturile se fac in ordinea primirii solicitarilor si sunt limitate de numarul actual de cereri si de procedura de distantare sociala pentru respectarea normelor de preventie COVID-19.

Este in interesul dvs. sa contactati notariatul cu cel putin 2-3 zile inainte, pe Whatsapp sau Email.

Procedura online Divort la Notar Bucuresti

blank

1. Contactati notariat

Aflati pe Whatsapp sau Email toate informatiile si documentele necesare.
blank

2. Programare semnare

Semnati la Notar actele pentru inceperea procedurii de divort.

blank

3. Finalizare Divort

Daca depuneti intre 23-26 octombrie, divortul se finalizeaza pana pe 25 noiembrie.

 1. Soţii depun împreună cererea de divorţ la notar.
 2. Notarul acordă un termen de reflecţie de 30 de zile, solicita ancheta autoritatii tutelare si audiaza minorul (daca este cazul).
 3. Soţii se prezintă personal la notar la expirarea termenului de 30 de zile.*

Efectuarea anchetei psiho-sociale care se realizează în mod obligatoriu și gratuit prin serviciul de autoritate tutelară al primăriei la sesizarea notarului public, indiferent de vârsta minorului, la adresa unde soții au stabilit de comun acord că va locui copilul (locuința poate fi și închiriată) şi audierea minorului care a împlinit vârsta de 10 ani în condiţiile art. 264 din Noul Cod Civil.

 

Toate procedurile care se vor îndeplini în cadrul divorţului cu minori se vor desfăşura în prezenţa ambilor soţi, astfel minorul va fi însoţit de ambii părinţi si va fi audiat în prezenţa ambilor părinţi, semnand alături de părinţii săi declaraţia consemnată de notarul public.

 

*Dacă până la termenul fixat nu i s-a comunicat biroului notarial raportul de anchetă psihosocială şi, din motive întemeiate, nu s-a putut audia minorul, soţii pot solicita acordarea termenului pentru îndeplinirea celor două condiţii. În consecinţă, încheierile prin care se acordă un alt termen pot fi motivate doar prin lipsa anchetei psihosociale sau imposibilitatea audierii minorului.

Obligaţia de întreţinere

Stabilirea cuantumului obligației de întreținere este obligatorie. Notarul nu poate introduce în convenţiile care stau la baza certificatelor de divorţ clauze prin care unul dintre părinţi sau amândoi renunţă la drepturile acestuia la întreţinere. Criteriile de stabilire a pensiei alimentare sunt reglementate de textele de lege din art. 529–533 din noul Cod civil.

 • pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi
 • întreţinerea datorată de părinte se stabileşte până la 1/4 din venitul său lunar net pentru un copil, 1/3 pentru 2 copii şi 1/2 pentru 3 sau mai mulţi copii (vezi calculator aici)
 • cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat
 • obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională
 • dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani
 • pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere
 • dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
divort la notar

În cazul în care, pe lângă divort, soții doresc pe cale amiabilă și impartirea bunurilor dupa divort (bunuri dobândinte în timpul căsătoriei) se face act de partaj notarial, prin depunerea actelor necesare pentru partaj în același timp cu cele de divorț.

Partajul se poate realiza în aceeași zi cu eliberarea certificatului de divorț sau ulterior, bunurilor comune fiind împărțite conform înțelegerii soților (de exemplu, unul dintre soți poate primi o sumă de bani, iar celălalt soț să rămână cu un imobil/masina). Soții pot împărți prin contractul de partaj notarial inclusiv datoriile comune (credite), însă doar cu acordul scris al băncii creditoare în acest sens.

Imposibilitate divort

Cand nu se poate divorta la notar:

 • unul dintre soți nu este de acord cu divorțul
 • vă adresați unui birou notarial din altă localitate decât cea în care ați încheiat căsătoria sau în care ați avut ultimul domiciliu comun
 • soții nu se prezintă personal la notariat pentru ridicarea certificatului de divorț la termenul stabilit
 • v-ati adresat si unei alte institutii pentru divort (ex: instanta)

Divort la Notar sau in Instanta?

divort instanta

Divort in Instanta

Comparatie intre divortul la Notar si cel din instanta, in Bucuresti

Mai jos puteti vedea diferentele intre divortul la Notar si divortul la tribunal.

Divort la Notar

Divort in Instanta

Divort Online

divort la notar online

La notar se poate aplica online, se vine doar la semnare.

⛔ Nu se poate aplica online

In instanta nu se poate aplica online.

Tarif

divort la notar 2020

Onorariu procedura de divort.

De la 3000 lei+tva

Implica diferite taxe judiciare plus onorariul avocatului.

Sotii nu sunt de acord

divort la notar bucuresti

La notar se poate divorta doar cand sotii sunt de acord.

✅ Se poate divorta

In instanta se poate divorta si cand sotii nu sunt de acord.

Sotii au copii minori

divort copii minori

Se poate divorta cu sau fara copii minori.

✅ Se poate divorta

Se poate divorta cu sau fara copii minori.

Sunt necesari martori

martori divort la notar

La notar nu este nevoie de martori.

Sunt obligatorii

In instanta este nevoie de martori.

Durata Divort

blank

30 de zile dupa depunerea dosarului

Minim 1 an

Minim 1 an chiar si pana la 2 ani

Timp care trebuie acordat

durata divort

30 de minute depunderea si 30 de min pronuntarea.

Minim 10 ore

Ore investite in sustinerea dosarului timp de un an.

Privat sau public

divort instanta

Divortul la notar se face in privat doar intre soti.

Se face in public

Divortul in instanta se face public in salile de judecata.

In concluzie, cel mai avantajos este divortul la notar doar daca sotii sunt de acord.

Notariatul cu cele mai bune recomandari din Bucuresti

blank

Intrebari

89 Intrebari
votate
recente vechi
Intrebari context
Vezi toate intrebarile
Divort la Notar 500
5
Sending
User Review
5 (4 votes)

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.