Divort la Notar 2020

CUPRINS

Pagina actualizata martie 2020. Toate informatiile despre divort la notar sunt la zi.

Sumar divort la notar in Bucuresti

Divort copii minori:

Posibil

Timp petrecut la notar:

1 ora

Pret divort:

500lei+TVA

Durata pronuntare divort:

30 de zile

Cat costa divortul

Fiecare birou notarial poate practica tarife variabile. Pentru Bucuresti va recomandam notariatul de mai jos care practica tariful minim pe grila notariala, 500lei+TVA.

Acte necesare

 • actele de identitate ale celor doi soţi
 • certificatele de naştere (în original sau copie legalizată)
 • certificatul de căsătorie (în original)
 • certificatul de naştere al copilului minor rezultat din căsătorie (în original sau copie legalizată) *daca e cazul

Competenta teritoriala

In materia divorțurilor, notariatele au competenta teritoriala. Astfel, căsătoriile se pot desface doar la notarul/notarii care se afla:

 • fie in circumscripția judecătoriei unde s-au căsătorit soții
 • fie in circumscripția judecătoriei în care soții și-au avut ultimul domiciliu comun.

Cei căsătoriți in municipiul București sau cu ultimul domiciliu comun in municipiul București, se pot adresa oricărui birou notarial din București, indiferent de sector.

Procedura divortului

In momentul in care soții se prezinta in fata notarului public cu documentele necesare, acesta înregistrează cererea de divorț și le acordă soților un termen de minim 30 de zile, numit si termen de reflecție, pentru ca soții sa se gândească asupra deciziei luate si timp in care, in cazul celor cu copii minori se întocmește si raportul de racheta psihosociala de către autoritatea tutelara competentă.

În momentul depunerii cererii, cei cu copii minori trebuie sa declare si înțelegerea in legătura cu: domiciliul minorului, programul de vizita si suma de bani cu care va contribui părintele separat de minor la creșterea si educarea acestuia. După expirarea acestei perioade, soții trebuie să se prezinte din nou în fața notarului public pentru desfacerea căsătoriei și eliberarea certificatului de divorț.

La expirarea celor  minim 30 de zile, la dată fixată de către notar (obligatoriu in acea zi), soții se prezintă împreună și personal la biroul notarial. Dacă vreunul dintre copii minori ai cuplului are peste 10 ani, acesta va fi audiat de către notar.

Cu această ocazie notarul eliberează certificatul de divorț si convenția privind minorii, dacă este cazul.

Divortul notarial se finalizează într-un timp mai scurt decât în instanță iar costurile totale sunt reduse și asigură o mai bună protecție a vieții private față de ședința publică din sala de judecată.

Notarul va redacta încheierea de admitere a cererii de divorț, prin care constată desfacerea căsătoriei şi va dispune eliberarea certificatului de divorţ. Încheierea este semnată de ambii soți și de notar. Fiecare dintre soți primeste câte un exemplar al certificatului de divorț. Certificatul de divorţ nu o sa conţina nicio menţiune cu privire la culpa vreunuia dintre soţi, niciun sot neavand culpa.

Redactarea şi semnarea încheierii finale de către toate părţile si obţinerea numărului certificatului de divorț au loc în aceeaşi zi. Redactarea si eliberarea certificatului de divorț are loc la termenul acordat pentru desfacerea căsătoriei (dupa 30 de zile). Astfel, soții se vor prezenta doar de două ori la notariat.

Divortul cu copii minori

 1. Soţii depun împreună cererea de divorţ la notar.
 2. Notarul acordă un termen de reflecţie de 30 de zile, solicita ancheta autoritatii tutelare si audiaza minorul (daca este cazul).
 3. Soţii se prezintă personal la notar la expirarea termenului de 30 de zile.*

Efectuarea anchetei psiho-sociale care se realizează în mod obligatoriu și gratuit prin serviciul de autoritate tutelară al primăriei la sesizarea notarului public, indiferent de vârsta minorului, la adresa unde soții au stabilit de comun acord că va locui copilul (locuința poate fi și închiriată) şi audierea minorului care a împlinit vârsta de 10 ani în condiţiile art. 264 din Noul Cod Civil.

Toate procedurile care se vor îndeplini în cadrul divorţului cu minori se vor desfăşura în prezenţa ambilor soţi, astfel minorul va fi însoţit de ambii părinţi si va fi audiat în prezenţa ambilor părinţi, semnand alături de părinţii săi declaraţia consemnată de notarul public.

*Dacă până la termenul fixat nu i s-a comunicat biroului notarial raportul de anchetă psihosocială şi, din motive întemeiate, nu s-a putut audia minorul, soţii pot solicita acordarea termenului pentru îndeplinirea celor două condiţii. În consecinţă, încheierile prin care se acordă un alt termen pot fi motivate doar prin lipsa anchetei psihosociale sau imposibilitatea audierii minorului.

Obligaţia de întreţinere

Stabilirea cuantumului obligației de întreținere este obligatorie. Notarul nu poate introduce în convenţiile care stau la baza certificatelor de divorţ clauze prin care unul dintre părinţi sau amândoi renunţă la drepturile acestuia la întreţinere. Criteriile de stabilire a pensiei de întreţinere sunt reglementate de textele de lege din art. 529–533 din noul Cod civil.

 • pensia de întreţinere se plăteşte în rate periodice, la termenele convenite de părţi
 • întreţinerea datorată de părinte se stabileşte până la 1/4 din venitul său lunar net pentru un copil, 1/3 pentru 2 copii şi 1/2 pentru 3 sau mai mulţi copii
 • cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat
 • obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională
 • dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani
 • pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere
 • dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

Partajul bunurilor

divort la notar

În cazul în care, pe lângă divort, soții doresc și împărțirea amiabilă a bunurilor dobândinte în timpul căsătoriei prin act de partaj notarial, aceștia pot depune actele necesare pentru partaj în același timp cu cele de divorț.

Partajul se poate realiza în aceeași zi cu eliberarea certificatului de divorț sau ulterior, bunurilor comune fiind împărțite conform înțelegerii soților (de exemplu, unul dintre soți poate primi o sumă de bani, iar celălalt soț să rămână cu un imobil/masina). Soții pot împărți prin contractul de partaj notarial inclusiv datoriile comune (credite), însă doar cu acordul scris al băncii creditoare în acest sens.

Imposibilitate divort

Cand nu se poate divorta la notar

 • unul dintre soți nu este de acord cu divorțul
 • vă adresați unui birou notarial din altă localitate decât cea în care ați încheiat căsătoria sau în care ați avut ultimul domiciliu comun
 • soții nu se prezintă personal la notariat pentru ridicarea certificatului de divorț la termenul stabilit
 • v-ati adresat si unei alte institutii pentru divort (instanta sau primarie)

Divort la Notar sau in Instanta?

divort la notar

Divort la Notar

Divort in Instanta

Comparatie intre divortul la Notar si cel din instanta, in Bucuresti

Mai jos puteti vedea diferentele intre divortul la Notar si divortul la tribunal.

Divort la Notar

Divort in Instanta

Durata

La 30 de zile dupa depunerea actelor se pronunta divortul.

Peste 12 luni

Implica mai multe termene la tribunal care adunate sunt peste 12 luni.

Tarif

Onorariu procedura de divort.

De la 3000 lei+tva

Implica diferite taxe judiciare plus onorariul avocatului.

Sotii nu sunt de acord

La notar se poate divorta doar cand sotii sunt de acord.

✓ Se poate divorta

In instanta se poate divorta si cand sotii nu sunt de acord.

Sotii au copii minori

divort copii minori

Se poate divorta cu sau fara copii minori.

✓ Se poate divorta

Se poate divorta cu sau fara copii minori.

Sunt necesari martori

La notar nu este nevoie de martori.

Sunt obligatorii

In instanta este nevoie de martori.

Timp care trebuie acordat

durata divort

30 de minute depunderea si 30 de min pronuntarea.

Minim 10 ore

Ore investite in sustinerea dosarului timp de un an.

Privat sau public

divort instanta

Divortul la notar se face in privat doar intre soti.

Se face in public

Divortul in instanta se face public in salile de judecata.

Divort la Notar

Divort in Instanta

Intrebari divort

66
Intrebari si raspunsuri

500
Caloian

Buna ziua.Am înțeles că legea s-au schimbat și nu se mai poate fi divorța la notar ci numai la tribunal.Este adevărat?

Localitate
iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua, la notar se poate divorta la fel ca inainte. Conform Deciziei nr. 33/2019 din 09/12/2019 data de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie A Romaniei, procedura divortului pe cale notariala ramane in vigoare. Nu se mai poate divorta la mediator, dar se poate divorta la notar fara nici o modificare.

Ene Mihaela

Cat costa sa bag divorțul .avem doi copii minori

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
pentru Bucuresti acest notariat are cel mai mic pret, insa doar pentru o perioada limitata.
https://notariate.ro/notari/bucuresti/societate-profesionala-notariala-georgeta-popescu/?divort=Bucuresti&promo=500
Va multumim pentru intrebare.

Roxana

Buna ziua.
Suntem casatoriti de 16 ani. De aprox 1 an mama soacra a donat locuinta pe numele fiului ei, sotul meu. In cazul divortului.,beneficiez de ceva din locuinta? Avem si 1 copil minor.
Multumesc

Localitate
Craiova
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Depinde ce este menționat in contractul de donație, deoarece putea sa ii doneze atât lui cat si dvs. Dar probabil daca nu ati fost chemata si dvs. la semnare bunul este doar al soțului si astfel nu beneficiați de nimic in caz de divorț.
Va multumim pentru intrebare.

Teisanu Florentina

Cat costa divortul la notar daca nu am nici un venit?

Localitate
Valea Calugareasca
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxa de divorț difera de la notar la notar. Luati legătura cu birourile notariale de la dvs. din zona pentru a va comunica taxele.
Va multumim pentru intrebare.

Lenuta copaceanu

As putea divorțat de soț an lipsa la notar …..El a parasit domiciliul conjugal!

Localitate
Brasov
👑 notariate.ro

Buna ziua,
La notar puteti divorta numai in prezenta ambilor soti, de comun acord.
Va multumim pentru intrebare.

Dinu Cornel

Buna ziua

Eu si sotia am consimtit sa divortam de comun acord la un notar.In cazul in care avem 2 copii,12 si respectiv 17 ani,putem ajunge la o intelegere scrisa prin care fiecare sa locuiasca separat cu cate unul din copii astfel nemaifiind necesara plata pensiei alimentare de catre unul din noi catre celalalt? Am vandut recent apartamentul iar contravaloarea acestuia am impartit-o astfel incat fiecare sa poata sa isi achizitioneze /inchirieze (dupa caz) usor un imobil ulterior.
Multumesc.

Localitate
Brasov
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Legea nu prevede posibilitatea omiterii plații contribuției pentru creșterea minorului dar trebuie sa discutați aspect cu notarul care vă va prelua dosarul de divorț.
Va multumim pentru intrebare.

Anuta B

Buna ziua,

Va rog, ce solutie am la situatia de mai jos:
Am mostenit un apartament inainte de casatorie. Intre timp m-am casatorit si acum vreau sa vand apartamentul mostenit si sa imi cumpar altul ceva mai mare. Tranzactia va fi aproximativ ban pe ban, apartamentul mostenit fiind intr-o zona centrala a orasului. Ce documente as putea sa fac la notar astfel incat, in cazul unui divort, sa nu fie considerat apartamentul cumparat in timpul casatoriei, bun comun.

Multumesc!
O zi buna!

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In momentul semănării contractului prin care cumpărați prezentați contractul prin care ați vândut astfel încât notarul sa va facă mențiunea privind faptul ca bunul dobândit este bun propriu, deoarece înlocuiește un bun propriu, conform codului civil.
Va multumim pentru intrebare.

Shguni

Fostul sot doreste anularea divortului la notar din cauza ca nu a inteles procedura si nu I s-au explicat toate implicatiile legale. El este cetatean strain cu domiciliul in UK, iar eu cetatean roman cu domiciliul in sector 4 si resedinta in UK.

Doamna notar a trecut gresit domiciliul Comun sector 4, desi noi am locuit in UK 5 ani.

Doamna notar a avut o atitudine total neprofesionala si nu vrea sa modifice adresa domiciliului Comun, desi e trecut a gresit

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca divorțul nu s-a pronunțat încă pur si simplu nu va prezentați la termen si se anulează cererea. Părțile au obligația citirii documentelor si corectării/modificării lor înainte de semnare.
Va multumim pentru intrebare.

Babab mihaita bogdan

Vreau sa divortez ce acte îmi trebuie

Localitate
Ciurbești
👑 notariate.ro

Buna ziua,
actele necesare pentru divort la notar sunt mentionate aici:
https://notariate.ro/divort-la-notar/#elementor-toc__heading-anchor-1
Va multumim pentru intrebare.

BODIU

Se poate realiza divorț la notar, ambii soți fiind de acord, în perioada unui ordin de protecție? Cum se vor putea prezenta soții la notar, în același timp, dacă ordinul de protecție interzice apropierea la mai puțin de 50 m?

Localitate
VIOLETA
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca biroul notarial dispune de încăperi diferite, situate la cel puțin 50m distanta s-ar putea lua consimțământul soților separat. Dar acest aspect rămâne la latitudinea notarului instrumentator.
Va multumim pentru intrebare.

Mariana

Bună ziua, sînt căsătorită cu un cetățean străin din anul 1993 în sectorul 5 al Capitalei , avem împreună 3 copii majori si de 15 ani nu mai sîntem împreună, cum as putea divorța în lipsă şi fără nici un act de-al soțului în afară de certificatul de căsătorie ?

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In lipsa se poate divorța numai in instanta si va sugeram sa luati legatura cu un avocat.
Va multumim pentru intrebare.

Ionela

Buna seara,

Va rog sa mă ajutați cu o lămurire in următoarele aspecte:
-parintele in grija căruia rămâne copilul trebuie sa și aibă stabilit un alt domiciliu la momentul cererii sau poate rămâne în ultimă locuință până la partaj și declara acest lucru în cererea de la notar?
– cine stabilește suma alocata pt întreținere în cererea de la notar pe cale amiabilă? Exista o lege care prevede alocarea unei anumite sume în funcție de părintele care va plăti ?

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Domiciliul declarat de părinte este cel unde se va face raportul de ancheta psihosociala, îl veți putea schimba oricând după divorț. Suma de bani este stabilita de comun acord de părinti.
Va multumim pentru intrebare.

polojan mariana

daca doi copii nu sunt biologic ai tatalui dar sunt pe numele lui se poate divorta in conditiile acestea la notar?

Localitate
bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Divorțul la notar presupune ca tatăl din certificatul de naștere va fi cel care va contribui la creșterea lor. Pentru stabilirea paternității reale si a divorțului in aceste circumstanțe trebuie sa va adresați instantei.
Va multumim pentru intrebare.

florentina

Buona sera cer scuze as avea o antrebare nu mai traesc cu sotul meu de 15 ani de zile antre timp am facut un copil cu alt tata cum as putea face eu si sotul santem de acord comun de divort si sa recunoasca ca copilu nu este al lui cum am putea proceda fara tribunal multumesc

Localitate
vaslui
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Puteți divorța la notar dar noi nu avem competenta privind minorul. Doar in instanta puteți stabili alta paternitate privind copilul.
Multumim pentru intrebare.

Anuta B

Buna ziua,
Sunt casatorita, insa casa in care locuim e dobandita prin mostenire inainte de casatorie. Sotul meu a facut un credit in strainatate pe care nu l-a achitat. In cazul in care i s-ar pune un executoriu judecatoresc poate sa in puna sechestru pe locuinta? Sau numai prin divort poate sa fie de neatins casa?
Multumesc mult!

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Depinde daca soțul era căsătorit când a contract creditul. Daca era înseamna ca era si credit dvs. si puteți fi urmărita pentru bunurile dvs. proprii. Daca nu erați căsătoriți, atunci nu puteți fi urmărita asupra bunurilor proprii ale dvs.
Va multumim pentru intrebare.

Marian

Bună ziua! În cazul în care cei doi soți au un credit ipotecar în desfășurare, se mai poate înainta divorțul la notar? Dacă da, ce se va întâmpla cu creditul?

Localitate
Buzău
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, soții pot divorța si daca au credit. Ulterior divorțului se va face una act de partaj intre foști soți, cu acordul băncii creditoare prin care unul dintre soți va prelua întregul imobil si creditul aferent.
Va multumim pentru intrebare.

Georgiana

Fostul sot avea o casa cumparata de parintii acestuia pe numele lui inainte de casatorie, dupa nunta casa a fost renovata complet plus o constructie (un grajd pt animale) nu am acte doveditoare renovarii casei, am doar o lista cu darul fiecarei familii prezente la nunta. Am dreptul la partaj in acest caz? Am fost casatoriti un an si jumatate.

Localitate
Brasov
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Din punct de vedere nu cred ca aveți ce sa partajați – doar daca soțul este de acord sa zicem sa va remită suma de bani pe care dvs. spuneți ca ați investit-o. Altfel, trebuie sa mergeți in instanta sa va solicitați partea si sa furnizați acolo dovezi.
Va multumim pentru intrebare.

ispir ana maria

Viitorul meu sot are 3 copii 2 minori 1 major sotia lui e la bicaz izvorul muntelui judetul neamt el vrea sa dea divort in lipsa cat îl costa si cum poate da mai repede

Localitate
iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pentru divorțul notarial ambele părți trebuie sa se prezinte la notar si sa fie de acord, nu se poate in lipsa.
Va multumim pentru intrebare.

Daniela Gudi

Bună ziua. Suntem de acord cu divorțul notarial, dar el nu locuiește în România, poate sa-mi facă procură pt a deschide divorț iar el sa vină doar pt a semna la sfârșit? Multumesc frumos.

Localitate
Tulcea
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, soțul poate da o procură speciala pentru depunerea cererii de divorț in care sa mandateze pe altcineva decat pe dvs. dar este obligat sa se prezinte personal la finalizare.
Va multumim pentru intrebare.

Ciobanu Sorina

Buna ziua . Sunt casatorita de 6 ani . Avem si 2 copii de 6 ani respectiv 3 ani. Avem un credit la prima casa incheiat dupa casatorie . As vrea sa divortez pe cale amiabila insa sotul nu e de acord. Motivul infidelitate violenta verbala umilinte o atmosfera in casa greu de suportat. Ce e de facut in cazul acesta ?

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Din pacate daca nu va intelegeti si dansul nu este de acord sa se prezinte in fata notarului pentru a semna actele nu puteti divorta decat in instanta. Divortul notarial este bazat strict pe dorinta ambilor soti de a divorta, fara a fi culpa vreunuia dintre ei.
Va multumim pentru intrebare.

Nicoleta

Buna ziua un divorț cu minor în constanța cam cit ar costa
Multumesc

Localitate
Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa luati legatura direct cu birourile notariale din Constanta. https://notariate.ro/notari/locatie/constanta/
Va multumim pentru intrebare.

Brindusa

Cind ambii soti sunt de acord si nu sunt copii impreuna, din motive personale urgente , se poate finaliza divortul la urgenta in termen foarte scurt adica de cateva zile si cu o plata adecvata urgentei??? Multumesc.

Localitate
Suceava
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Conform codului civil acest termen este obligatoriu si nu se poate deroga sub nicio forma.
Va multumim pentru intrebare.

Lucica S.

Vreau sa cumpar partea de casa ce se cuvine sotului dupa divort. Sotul este de acord. Mai am nevoie de certificat energetic si certificat fiscal ?

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, de certificat fiscal veti avea nevoie. Certificatul energetic nu este obligatoriu dar s-ar putea ca unii notari sa il ceara.
Va multumim pentru intrebare.

Romaniuc

Buna seara am rugamintea sa ma ajutati in o problema de divort si anume Persoana care doreste sa divorteze a locuit in Italia de 13 ani casatorita in urma cu 22 ani in comuna Osesti Judetul Vaslui De circa 2 ani sa separat de sot din cauza sotului care facea scandal lua batai etc culminand fiind urmarita de sot in Italia unde lucra si a fot stransa de gat pe strada , ulterior depunand reclamatie la Carabinieri acum de frica sotului a fugit din Italia alaturi de fii unul de 21 de ani care sa angajat in Slovacia si unul ce implineste 18 ani in aprilie pe care il are inca in grija fiind cu ea. Acolo a inteles ca dureaza mult pana obtine un divort spera ca in Romania sa reuseasca mai repede vrea sa gaseasca loc de munca sa gaseasca unde sa locuiasca definitiv deocamdata ii este frica sa locuiasca i Osesti Vaslui deoarece a fost amenintata de fostul sot ca o va prind si va termina ce a inceput cand a stranso de gat Va rog mult sa ne ajutati cum sa procedeze

Localitate
Buftea
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pentru a divorta in Romania prin procedura notariala in primul rand trebuie sa se prezinte ambii soti si sa fie de acord amandoi cu divortul.Apoi ca si competenta, sotii pot divorta doar la un notar de la locul casatoriei sau de ultimul domiciliu comun. Probabil sotia va trebui sa se adreseze instantelor de judecata din Romania si nu unui notar pentru divort.
Va multumim pentru intrebare.

Radu Ana

Bună seara, pentru desfacerea actului de căsătorie de către ambele părți cu copil minor, care sunt costurile totale. Va mulțumesc Ana Radu!

Localitate
iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Fiecare birou notarial are propriile sale tarife. Va recomandam sa luati legatura direct cu un birou pentru a afla tarifele percepute.
Va multumim pentru intrebare.

Muresan Anca

Buna ziua, suma de bani care se stabileste in momentul divortului la notar este o suma care trebuie platita in cazul in care exista copii minori, pana la varsta de 18 ani ? In ce conditii unul din soti poate beneficia de o suma pentru intretinere?
Multumesc

Localitate
Cluj Napoca
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In procedura notariala, suma de bani se refera strict la cheltuielile de intretinere ale minorului.
Va multumim pentru intrebare.

Tudosa Ciprian

Buna ziua. Trebuiam sa ne prezentam pe 30.08.2019 la notar pentru finalizarea divortului. Actuala sotie mi-a zis telefonic ca a anulat cererea de divort, unilateral. Este legal ca inlauntrul termenului de 30 de zile sa fie anulata cererea doar de o parte, fara consultarea celei de a doua parti?
Multumesc!

Localitate
Bacau
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu, cererea nu se poate anula unilateral in interiorul termenului. La termen aveti optiunea sa nu va prezentati si atunci notarul este in imposibilitatea de a mai finaliza divortul si va emite o incheiere in consecinta sau se prezinta unul dintre soti si la fel, nu se va pronunta divortul dar in incheiere se va consemna ca un sot s-a prezentat si a staruit in divort.
Va multumim pentru intrebare.

Gabriela Nica

Bună ziua!

Vreau să divorțez, nu am absolut nimic de împărțit cu soțul. Totuși, termenul de 30 de zile mă incomodează foarte tare atât din punct de vedere sufletesc (prea multă tensiune, comportament urât și imprevizibil din partea soțului), cât și în ceea ce privește organizarea timpului (învoirea succesivă de la serviciu). Exact această așteptare mă blochează și este motivul pentru care nu am reușit până acum să divorțez, m-am tot răzgândit, însă, dacă s-ar face pe loc, ar fi o certitudine și m-aș elibera de o povară. Aș dori să știu dacă se poate face o excepție, dacă există o soluție de a rezolva pe loc (sau în maximum o săptămână), având în vedere că nu există bunuri în comun. În fond, legea este făcută pentru om, ca să îl ajute, ci nu să îl împiedice.
Totodată, putem programa întâlnirea în care să aduc actele, astfel încât cererea de divorț să fie semnată (luată în considerare) în aceeași zi?

Mulțumesc!

Gabriela Nica

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Termenul de 30 zile, denumit si termen de reflectie este dat tocmai din incercarea legiuitorului de a le mai acorda partilor o sansa de impacare si pentru a se gandi la gravitatea actiunii de divort. Acest termen este imperativ conform codului civil, fara nicio exceptie.
Va multumim pentru intrebare.

Tanasa Maria

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat ,In luna Martie ginerele si fica mea au reusit sa cumpere un ap cu credit ipotecar avansul de 15% l-am platit eu fara sa fac o hartie cu ei ,acum ei sau hotarat sa divorteze .

Localitate
Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Cu ce anume va putem ajuta?

Stanciu Larisa

Buna ziua . Doresc sa divortez de sotul meu .motiv : nepotrivire de caracter . Avem impreuna o fetita de 3 luni. Dorim sa divortam la notar . Cum pitem proceda in legatura cu pensia alimentara si domiciliul copilului. Aceste detalii le stabileste notarul sau noi trebuie sa le avem deja stabite si doar sa le comunicam notarului ?

Localitate
iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In cadrul procedurii notariale partile stabilesc singure, de comun acord suma de plata si domiciliul ales si i le comunica notarului, acesta doar luand act de intelegerea partilor. Autoritatea tutelara va veni apoi la domiciliul ales si va vedea daca minorul poate locui la acea adresa.
Va mutumim pentru intrebare.

Sanda

Buna seara! Vreau sa divortez de sotul meu care acum se afla in Germania. Imi spune ca este de acord sa divortam dar nu poate veni in tara curand. Cum pot proceda in aceasta situatie ? Exista posibilitatea sa.mi trimita documente care sa ma ajute si sa ma ocup eu in absenta lui ? Mentionez ca suntem despartiti in fapt de 22 de ani, nu avem proprietati comune iar copilul este major.
Va multumesc !

Localitate
cluj
👑 notariate.ro

Buna ziua, dansul poate da o procura unei alte persoane pentru depunerea actelor de divort la notar dar este obligatorie prezenta dansului la termenul de divort, care este dupa 30 de zile de la depunerea actelor. Procura ar fi bine sa o dea la ambasada sau consulat si are un continut predeterminat.
Va multumim pentru intrebare.

nickuss

Buna seara as dori sa aflu in cazul care as divorta si as avea dovezi cum ca sotia ar fi fost infidela ( poze cu covorbiri cu alti barbati si ca ar interesao fostul iubit) cum se procedeaza cine ar avea castig de cauza avem si 2 copii cu cine ar ramane copii.
Va Multumesc.

Localitate
iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In cadrul divortului pe cale notariala partile cad de comun acord in privinta separatiei si asupra modului in care se exercita autoritatea parintesaca asupra minorilor (in comun). Nu exista nicio cauza sau o vina care se ia in considerare, ci doar acordul partilor. Daca doriti sa aveti autoritate parinteasca exclusiva si sa divortati din culpa sotiei va trebui sa va adresati instantelor de judecata.
Va multumim pentru intrebare

Tudor Stamate

Este de preferat sa am obligatia de intretinere in natura? Sau e mai bine sa platesc?

http://avocat-alina-szilaghi.ro/dreptul-de-folosinta-la-divort/

Localitate
bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In cazul divortului notarial trebuie prevazuta o suma de bani.
Va multumim pentru intrebare

  X
  Asistenta Notariala Inteligenta  
  Buna, numele meu este Ani si te pot asista cu informatii notariale personalizate.
  wpChatIcon
  Notificare 30 martie!

  In aceasta perioada majoritatea notariatelor au program redus sau sunt inchise.

  *In Bucuresti programari urgente si consultanta notariala gratuita pe Whatsapp sau email.

  online acum