Calculator Taxe Notariale 2020

Minim pe grila notariala

CUPRINS

Pagina actualizata martie 2020. Toate informatiile despre taxele notariale sunt la zi.

Calculator taxe

Selectati alte taxe notariale pentru calculat

     

Calculatorul de taxe notariale

Moneda imobil:

€ sau Lei

Localitate semnare:

Bucuresti - Alta Localitate

Cumparatorul este:

Persoana fizica sau juridica

Vanzatorul este:

Persoana fizica sau juridica

Curs valutar BNR:

1€ = 4.8332 lei *

*cursul actualizat astazi luni 30 martie.

Singurul calculator de Taxe Notariale folosit de notari, care are toate formulele de calcul corecte si este la zi dupa norma privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici din Romania.

Aceste taxe notariale reprezinta minimum pe grila notariala. Mai jos puteti vedea toate formulele de calcul complete.

Onorariu notarial vanzare

Valoare imobil

Formula de calcul onorariu notarial

până in 15.000 lei

2,2%, dar nu mai puţin de 150 lei

intre 15.001 lei - 30.000 lei

330 lei + 1,6% pentru suma care depăşeşte 15.001 lei

intre 30.001 lei - 60.000 lei

580 lei + 1,3% pentru suma care depăşeşte 30.001 lei

intre 60.001 lei - 300.000 lei

970 lei + 0,9% pentru suma care depăşeşte 60.001 lei

intre 300.001 lei - 600.000 lei

3.130 lei + 0,65% pentru suma care depăşeşte 300.001 lei

peste 600.001 lei

5.080 lei + 0,44% pentru suma care depăşeşte 600.001 lei

Impozit catre Stat

3% din ce depaseste 450.000 lei

Taxa ANCPI-OCPI intabulare

0,15% din pretul vanzarii

Recomandare:

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Daca tot trebuie sa mergeti la notariat, alegeti unul unde platiti minim, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Detalii Taxe notariale

Preturi Notari

Au toti notarii aceleasi preturi?
Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari. De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

Grila notariala

Grila notariala reprezinta tariful minim garantat, pentru orice serviciu notarial. Notarii nu au voie sa taxeze mai putin decat aceasta grila, insa pot taxa oricat peste. Grila stabileste doar tarifele minime, tarifele maxime pot fi oricat de mari considera notarul.

Cine alege notarul

Vanzatorul sau cumparatorul?
Alegerea notariatului unde se fac actele, apartine intotdeauna celui care care achita onorariul, adica cumparatorului.
Cumparatorul alege intotdeauna notariatul, deoarece taxele notariale sunt in sarcina lui.

Notar scump

Pot fi obligat(a) sa merg la un notar mai scump?
Cumparatorul are dreptul legal de a alege sa plateasca tariful minim pe grila si nu poate fi obligat sa plateasca mai mult. Cumparatorul decide la ce notar se fac actele deoarece taxele notariale sunt in sarcina lui. Conform prevederilor legale vanzatorul sau banca nu poate obliga cumparatorul la ce notariat sa mearga.

Taxe minime

Cum aleg un notar cu taxe minime?

Cand vorbim de taxe minime vorbim in general despre vanzari, unde diferentele de pret pot fi de sute sau mii de lei. Notariatele cu tarife minime taxeaza conform grilelor notariale in vigoare, identice cu cele din calculator taxe notariale.

 

Imi puteti recomanda un notar care taxeaza minim?

Pentru Bucuresti va recomandam notariatul de mai jos, care taxeaza minim pe grila notariala:

Calculator taxe notariale

Aici puteti accesa calculator taxele notariale.

În prezent, onorariile pentru serviciile notariale sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 46/C din data de 06.01.2011, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial nr. 133/22.02.2011. În virtutea faptului că notarul public a fost învestit cu exerciţiul autorităţii de stat, a primit totodată obligaţia şi răspunderea de a colecta şi vărsa anumite taxe şi impozite pentru stat, sume care nu au legătură cu onorariul notarial.
Astfel, în funcţie de tipul actului solicitat, părţile pot plăti, pe lângă onorariul notarial şi alte sume, pe care notarul doar le încasează pentru a le vira ulterior beneficiarilor, dar care sunt denumite popular şi impropriu tot “taxe notariale”, şi anume:

 • impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, care, conform prevederilor art. 111 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, este datorat statului de către persoana fizică care transferă dreptul de proprietate sau dezmembrăminte ale acestuia asupra bunurilor imobile (terenuri şi construcţii);
 • tariful pentru serviciile de publicitate imobiliară furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.), stabilite prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 39/06.04.2009, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial nr,. 253/16.04.2009;
 • taxa pe valoarea adaugată, în cuantum de 19%, cf. prevederilor art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificaile si completarile ulterioare, care se adaugă la onorariul notarial datorat;
 • tarifele pentru verificările şi înscrierile efectuate în Registrele unice administrate de U.N.N.P.R., conform dispoziţiilor Codului civil;

Intrebari taxe

Kovacs

Buna ziua,

Banca care ofera creditul poate obliga cumparatorul sa se duca la un notar (scump) ales de banca sa achite acolo Onorariul de contract vânzare?

👑 notariate.ro

Buna ziua,
Conform prevederilor legale banca nu va poate obliga la ce notar sa mergeti. Va poate sugera un notar cu care lucreaza in mod obisnuit dar in final alegerea este a cumparatorului, deoarece taxele sunt in sarcina lui. Cu toate acestea, este posibil ca banca sa faca presiuni sau poate chiar refuza semnarea contractului de ipoteca daca nu veti semna cu notarul agreat.
Va multumim pentru intrebare.

Kovacs

Multumesc pt raspuns,
va mai intreb daca in caz de credit ipotecar cumparatorul achita si Onorariul contract ipoteca SI Onorariul de contract vânzare?
…banuiesc ca este logic ca da…

👑 notariate.ro

Da, si vanzarea si ipoteca.

Alex

Buna ziua,

Care e cel mai mic pret pe care il pot obtine pentru a trece un apartament cu 2 camere din Bucuresti (fara credit), (ce are valoare din grila 40240 euro) de pe numele parintilor pe numele meu ?

Am incercat sa folosesc calculatorul de pe sait: -cel de vanzare si -cel de donatie (la care nu vazut nici o diferenta ca taxe (mai specific ca 1)am un frate, 2)sunt casatorit+copii)).

Pentru 40240 euro, mi-a dat: Onorariu contract donatie – 2.571 lei, Taxa ANCPI-OCPI intabulare – 288 lei.

Mi se pare super costisitor pentru un simplu schimb de proprietari: parinti-copil.
Mai exista si alte calcule/metode ce nu depasesc 1000/2000 lei total (onorariu+taxe) ?

Multumesc

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Formula de calcul este aceeași si pentru vânzare si pentru donație. Vânzarea se calculează la prețul vânzării ce se plătește iar donația la valoarea imobilului conform grilei notariale. Având in vedere ca prețul vânzării trebuie plătit prin transfer bancar, va trebui sa încheiați contract de donație. Calculatorul va oferă tarifele minime ce se pot percepe ceea ce înseamna ca exista posibilitatea ca tarifele sa fie chiar mai mari decât rezultatul obținut, in funcție de fiecare birou notarial in parte.
Va multumim pentru intrebare.

CERBU ION

Salut.
Intrebarea 1: grila cu onorariile minime ale notarilor, unde poate fi gasita?
Intrebarea 2: de ce birourile notariale nu afiseaza la loc vizibil grila cu onorariile minime sau practicate?
Intrebarea 3:poate fi contestat un document notarial care este incomplet sau cu greseli tehnice sau cu date ce pot induce in eroare persoane care nu au pregatirea necesara?
Multumesc.

Localitate
RAMNICU VALCEA
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Valorile minime sunt reglementate prin lege, si le puteți găsi printr-o căutare online – normele privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici. Cum aceste tarife sunt minime fiecare notar poate percepe orice suma peste aceasta in funcție de specificul speței, de complexitate si alți factori. Daca un document notarial prezintă greșeli se solicita rectificarea lui notarului care l-a emis. In ceea ce privește ‘date ce pot induce in eroare persoane care nu au pregătirea necesara’ acestea nu reprezinta o greșeala deci nu se mod rectifica.
Va multumim pentru intrebare.

Tudor Valeriu

Doresc să știu ce taxe plătesc la notariat pentru cumpărarea unei case la tara in valoare de 25000 lei

Localitate
Valea Cireșului teleorman
👑 notariate.ro

Buna ziua,
puteti calcula taxele utilizand calculatorul de taxe notariale https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/.
Va multumim pentru intrebare.

Banas Luminita

Buna seara,am vandut o casa la tara(10 000 euro) prin notariat in Ialomita si as dori sa stiu daca trebuie sa mai platesc impozit undeva(ANAF de exemplu) sau acest impozit a fost deja platit prin taxele notariale.De asemenea am facut si o intelegere de vanzare prin acelasi notariat in luna august pentru 3 ha de pamant(arendasul il va intabula cand se va face cadastrarea nationala).Ambele au fost dobandite in luna aprilie a anului curent prin succesiune(mostenire),acte facute la acelasi notariat.Nu vreau sa am probleme,daca trebuie sa mai platesc ceva as vrea sa o fac acum,imediat. Multumesc !

Localitate
Bucurest
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu se mai plateste impozit decat pentru vanzarile care depasesc pretul de 450.000 lei si aces impozit se plateste oricum direct la biroul notarial unde se face vanzare, ceea ce nu este cazul in situatia dvs.
Va multumim pentru intrebare.

Rebecca

Buna seara,
Ce taxa se percepe in momentul intocmirii unui ante contract prin care ma oblig sa achit garantia de 5% (2500 €) din suma totala a unui apartament.
Multumesc!

Localitate
Cluj Napoca
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele percepute difera de la un birou notarial la altul, astfel va rugam sa luati legatura cu birourile notariale de unde doriti semnarea promisiunii.
Va multumim pentru intrebare.

Alexandru

Buna ziua! As dori sa refinantez în anul 2020 un credit ipotecar la o alta banca si v-as ruga sa-mi spuneti daca implica doar un nou contract de ipoteca incheiat la notar sau este necesar si un nou contract de vanzare-cumparare. Cum as putea determina costurile aproximative? Va multumesc!

Localitate
Arad
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Refinanțarea implica doar un nou contract de ipoteca iar suma datorata o puteți calcula folosind calculatorul de taxe https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ secțiunea ipoteca introducând suma noua pe care o veți contracta.
Va multumim pentru intrebare.

Gaby

Ce taxe se plătește de către vânzător la notariat și către stat, la un apartament vândut la prețul de 20000 €.
Vă mulțumesc

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Vânzătorul va avea de achitat doar extrasul de carte funciara pentru autentificare.
Va multumim pentru intrebare.

Gheorghe

Buna ziua! Daca se doreste succesiunea unei perosane decedata in anul 2007 iar la succesiune vin :sotia decedatului si fiul acestuia, care sunt cotele succesorale?

Localitate
Alina
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Copilul moștenește 3/4 iar soția supraviețuitoare 1/4.
Va multumim pentru intrebare.

Lacramioara Naftanaila

vanzatorul plateste impozit pe suma incasata? (apartament 30000 euro)

Localitate
Curtea de Arges
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pentru aceasta suma nu se plătește.
Va multumim pentru intrebare.

Mihaela

Buna ziua
Revin cu o intrebare . In cazul darii in plata ce taxe plateste cel care da in plata . Notarul ( ales de banca ) mi-a transmis ca Am de plata extras de autentificare si de informare+ taxe de cadastru+ taxe notariale. Daca nu ma insel, chiar pe site-ul dvs Am citit ca taxa de cadastru se achita de catre cumparator ( in cazul meu banca ).
Cu stima, mihaela

Localitate
Galati
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, in cazul vanzarilor normale cumparatorul achita toate taxele, dar in cazul darii in plata (care nu este o vanzare) in favoarea bancii nu am intalnit niciodata ca banca sa achite taxele, ele sunt întotdeauna achitate de către debitor.
Va multumim pentru intrebare si pentru părerea dvs.

maria

Bună seară. Vreau să vând o proprietate , cine plăteşte actele notarilale, cumpărătorul sau vânzătorul sau amundoi? Mulţumesc frumos!

Localitate
tulcea
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Codul civil prevede ca, daca parțile nu s-au înțeles altfel, cheltuielile sunt in sarcina cumpărătorului. In practică, vânzătorul achita extrasul de carte funciara pentru autentificare necesar la vânzare si impozitul către stat daca este cazul.
Va multumim pentru intrebare.

Mihaela

Urmeaza sa dau in plata un apartament din Galati ( procès castigat impotriva bancii). Notarul ales de banca imi cere 5600 de lei pentru o datorie de 74000 CHF si mi se pare exagerat. Imi puteti explica cum au ajuns la suma asta si din Ce este compusa? Nu incearca sa ma pacaleasca?
Se calculeaza in functie de ce aceste taxe ( de suma imprumutata initial, de soldul creditului , de valoarea actuala a imobilului ? ).Locuiesc in alta tara iar notarul nu e prea disponibil la telefon.
Va multumesc anticipat pt raspuns

Localitate
Galati
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele se calculează raportat la valoarea actuala a datoriei, conform celor comunicate de banca. Puteți utiliza aceasta suma in calculatorul de vânzări de pe siteul nostru pentru a afla valoarea minima care se poate percepe însa nu exista o limită maxima.
Mulțumim pentru întrebare.

NITA ION

vreau sa imprumut copilului o suma de bani pt a cumpara o casa pe o perioada nedeterminata.La suma de 60000 ron cat este taxa(comisionul)notarial? Tel 0764 908 752.

Localitate
BUCINISU OLT
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa luați legătura direct cu birourile notariale pentru a întreba ce tarife percepe fiecare.
Va mulțumim pentru întrebare.

BOB ANA-MARIA

Buna seara, as dori sa stiu ce taxe am de platit ca vinzator al unui apartament.Multumesc. O seara buna

Localitate
GHERLA, JUD CLUJ
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Vânzătorul are in sarcina sa plata doar a extrasului de carte funciara pentru autentificare.
Va mulțumim pentru întrebare.

Paraian Marcel

Buna ziua,am vandut o baza de productie ,persoana juridica la o alta persoana juridica la pretul de 75.000 lei.Notarul ne-a taxat cu 1300 lei onorariul si inca 9000 lei care nu inteleg ce poate fi (publicitate ,tva)Delegatul nostru a acceptat nestiind despre ce-i legal.Ce putem face acum?

Localitate
Petrosani
👑 notariate.ro

Buna ziua,
De obicei gasiti toate informatiile necesare privind taxarea in incheierea de autentificare, la final si in facturile detaliate emise de birou. Daca onorariul a fost doar 1.3000 lei, tva-ul aferent ar fi fost 247 de lei. Tariful cartii funciare este mai mare intre persoane juridice dar este perceput de stat iar notarul doar incaseaza in numele statului sumele si le vireaza. Cel mai bine ar fi sa discutati deschis cu notarul pentru a va explica modul de calcul.
Va multumim pentru intrebare.

Somogyi Attila

Buna ziua, la vanzarea cumpararea unui apartament, ce taxe are de platit vanzatorul la notar? sau in alta parte?

Localitate
Baia Mare
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Vanzatorul are in sarcina sa plata extrasului de carte funciara pentru autentificare si impozit dar daca vanzarea este mai mari de 450.000 lei.
Va multumim pentru intrebare.

nicoleta suhaciu

buna seara .am mostenit impreuna cu sora mea un ap cu 2 camere in buc. avem certificatele de mostenire de pe urma fiecarui parinte ,avem cadastru si certificat energetic.am ajuns la un consens si deci sora mea a facut procura fiului ei sa imi vinda mie partea ei de mostenire .eu la rindul meu vreau sa platesc suma ceruta ,deci sunt procurator de fonduri si actul de vinzare sa se faca pe numele fetelor mele care sunt casatorite .eu sunt si eu casatorita ,banii ii avem la banca intru un cont comun adica sotul titular si eu la retragere .va rog sa mi spune ti ce taxe notariale platesc eu ca si cumparator si ce plateste vinzatorul .valoarea partii de 1/2 din ap este de 24000 de euro .valoarea intregului ap pe grile notariale este de 36018 euro .

Localitate
bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca sora dvs. i-a facut procura fiului sa va vanda dvs, nu le poate vinde fiicelor dvs, trebuie facuta o noua procura. Ca sa fiti procurator de fonduri se face in cadrul actului de vanzare si un act de donatie al sumei de bani intre dvs si sot catre fete. Pentru taxele minime care se pot percepe va rugam sa utilizati calculatorul de taxe notariale de pe https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ introducand pretul vanzarii in rubrica corespunzatoare. Trebuie sa aveti in vedere ca separat de vanzare se taxeaza si donatia sumei de bani.
Va multumim pentru intrebare.

Antochi Mădălina

Buna ziua cat m-ar costa actele de vanzare cumparare daca pe casa respectivă am dat 6000 euro

Localitate
Onești
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Onorariul se calculeaza in functie de pretul vanzarii din acest moment si puteti calcula utilizand calculatorul de taxe notariale https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/.
Va multumim pentru intrebare.

Ionescu Nicu

Omul de rand nu este in cunoastere pentru toate aspectele legale privind succesiunea.
Intrebare : Cand masa succesorala este mai mare, si s-a facut un act de Certificat de mostenire pe o parte din masa succesorala, si se atribuie catre un mostenitor, prin cedarea celorlati, se considera ca ceilalti au renuntat definitiv si la masa succesorala care nu s-a mentionat in certificatul initial ? Daca da, este in obligatia notarului sa aduca la cunostinta celor ce cedeaza masa succesorala adusa la cunostinta si inscrisa nominal initial, ca in fapt ei au cedat masa sucesorala viitoare nenominalizata, care nu este scrisa in Certificatul de mostenitor initial ? Exemplul concret : S-a facut succesiuene pentru un teren si o cota parte dintr-o casa, dar nu s-a mentionat nimic despre un apartament si o alta casa. Cum se trateaza ulterior aceasta diferenta ?
Multumesc.

Localitate
Mangalia
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca ati dat declaratie notariala de renuntare la succesiune aceasta se refera la intreaga masa succesorala, la toate bunurile defunctului indiferent daca au fost mentionate in certificatul de mostenitor sau vor fi cuprinse intr-un alt certificat de mostenitor. Notarul nu avea obligatia legala, dar ar fi putut sa va atraga atentia asupra repercursiunilor declaratiei.
Va multummim pentru intrebare.

Chirila Gheorghe

Buna am cumparat un apartament cu trei camere în Tg Mures cu ipoteca suprafața fond de 56 m pătrați ocupabil si as dori sa stiu ce suma trebuie să achit la notar, multumesc anticipat

Localitate
Tg Mures
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pretul se calculeaza in functie de pretul vanzarii si de valoarea contractului de ipoteca. Puteti utiliza calculatorul de taxe notariale pentru a afla tarifele minime.
Va multumim pentru intrebare.

Alexandra

Buna ziua,

Am o neclaritate… am achizitionat cu ap cu 2 camere in Bucuresti, in valoare de 6300 euro prin programul prima casa. Cand am semnat contractul cumparare-vanzare, mi s a cerut sa achit suma de 5100 de lei ceea ce mi s a parut fft mult… nu cumva a fost o greseala, aceaata este suma pe care trebui sa o achit?

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Tariful minim pentru vanzarea prin programul Prima Casa il puteti gasi utilizand calculatorul de taxe notariale, insa nu exista un tarif maxim care se poate percepe, astfel ca acesta este la latitudinea notarului.
Va multumim pentru intrebare.

Ionescu

La suma de 214,635,000 Ron,persoana juridica.Care sunt taxele notariale si impozitul,calculate in dolari.Multumesc frumos!

Localitate
Pitesti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pentru a afla tarifele minime va rugam sa folositi calculatorul de taxe notariale https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ sectiunea vanzare prin introducerea pretului dvs.
Va multumim pentru intrebare.

Dana

Buna ziua

In urma dezmembrarii unui lot de teren, doresc sa cumpar 20 mp de teren intravilan de la vecini, la granita cu terenul nostru (cu suma de 1300 de euro). As dori sa stiu ce taxe notariale avem de platit (vanzator si cumparator) pentru aceasta tranzactie. Multumesc anticipat.

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa utilizati calculatorul de taxe notariale https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ , sectiuna vanzare pentru a afla tariful minim care ar putea fi perceput.
Va multumim pentru intrebare.

maria

Buna ziua,

vreau sa achizitionez un teren care nu are succesiunea facuta.
Cum pot sa-l achizitionez cat mai legal cu putinta?

Localitate
STEFANESTI
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu puteti cumpara un teren pentru care propreitarii nu au actele la zi si incheiere de intabulare pe numele lor.
Va multumim pentru intrebare.

Lapadat Viorica

Buna seara,
Ma intereseaza valoarea taxelor notariale pentru donatia unei masini in valoare de 8500 euro.
Multumesc mult!

Localitate
Craiova
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa va adresati direct birourilor notariale pentru a afla taxele percepute de fiecare pentru serviciul solicitat.
Va multumim pentru intrebare.

Bujor Elena

Buna ziua! Ce taxe noariale trebuie platite la cumpararea unui apartament (de fapt o jumatate) cu valoarea de 20000 euro (40000 valoare totala)? multumesc!

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele minime le puteti afla utilizand calcualtorul de taxe notariale, sectiunea vanzare si introducand valoarea dvs in euro sau lei – https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/.
Va multumim pentru intrebare.

mititelu

buna ziua,vrem sa cumparam o casa linga braila,care sunt demersurile stiind din spusele proprietarului ca actele imobilului sunt la zi?
trebuie initiat un acord cu un avans de plata?

Localitate
braila
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu este obligatorie incheierea unei promisiuni de vanzare, daca toate actele sunt in regula puteti incheia direct vanzarea. Mergeti impreuna cu proprietarul la notarul unde doriti sa semnati vanzarea pentru a va comunica daca sunt in regula. Gasiti lista documentelelor necesare aici https://notariate.ro/vanzare-imobil-la-notar/.
Va multumim pentru intrebare.

Andrei

Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Bunica mea are un teren de 4500m2. Ar dori sa imi dea si mie o parte pentru casa, in jur de 700m2. Aveti idee cam cat m-ar costa contractul vanzare-cumparare si dezmembratul terenului? Va multumesc!

Localitate
Arad
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa va adresati unui notar din localitatea unde doriti sa faceti vanzarea pentru a va evalua terenul si a va comunica taxele.
Va multumim pentru intrebare.

Serban

Vreau sa cumpăr o casa la țara c-o 20 000 RON . Cât va trebui sa plătesc la notar onorariul?

Localitate
Merenii de sus
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa folositi calculatorul de taxe notariale, sectiunea vanzare pentru a afla taxele https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/.
Va multumim pentru intrebare.

TIPARU MARIELA

CAT COSTA SUCCESIUNEA DE MOSTENIRE MAI MARE DE 10 ANI

Localitate
BRAILA
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele se calculeaza in functie de bunurile din masa succesorala. Astfel, va trebui sa luati legatura cu un birou notarial din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu pentru a va comunica taxele, dupa evaluarea bunurilor.
Va multumim pentru intrebare.

nicolaescu emil

Fata de onorariul calculat dupa grila din anexa 3 la omj 46 pantru succesiuni, cat poate “umfla” notarul?
Mie mi l-a dublat. Nu a facut nimic care sa justifice asta, nici macar activitati care sa-i permita majorarea cu pana la 25%, cum prevede omj 3926/2018. Pot sa-i cer explicatii?

Localitate
horezu
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Acele tarife sunt minime, un maxim nu exista, astfel fiecare notar poate percepe orice tarif. In plus, acele tarife sunt fara TVA, probabil cele comunicate de notar sunt si cu tva-ul aferent.
Va multumim pentru intrebare.

Alina

Buna ziua vrem să cumpărăm un ap in valoare de 55000 euro . Puteți să îmi spuneți că ne costă taxele notariale și dacă mai sunt și alte taxe? Mulțumim

Localitate
Plopeni
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa folositi calculatorul de taxe notariale https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ apasand pe sectiunea vanzare.
Va multumim pentru intrebare.

CRENGANIS

BUNA SEARA!
BUNICUL NOSTRU DE PE TATA A DECEDAT IN ANUL 1999, BUNICA IN ANUL 1999.
A AVUT 6 COPII ,TATAL MEU DECEDAND IN 2017.
CARE ESTE PROCEDURA PENTRU SUCCESIUNE?
MULTUMESC MULT!

Localitate
buda-blagesti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va trebui sa va adesati unui birou notarial din circumscriptia teritoriala a judecatoriei unde bunicii si-au avut ultimul domiciliu pentru a deschide succesiunea. Notarul va va spune in functie de detaliile spetei dvs ce trebuie facut. Actele necesare le gasiti pe https://notariate.ro/succesiune/ sectiunea acte necesare.
Va multumim pentru intrebare.

Banu

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti pretul pentru legalizarea unei copii de pe un titlu de proprietete al unui teren extravilan si a unei copii de pe un certificat de mostenitor. Mavulumesc respectuos!

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa va adresati unui birou notarial deoarece fiecare birou are tariful sau.
Va multumim pentru intrebare.

Iuliana

Buna ziua! Va rog să mă ajutați și pe mine să înțeleg următoarea situație: Ieri am cumpărat de la varul meu casele bunicului nostru. Sunt 75 mp dar nu sunt locuibile, pereții pe alocuri sunt prăbușiți. Pe langa ele mai sunt 400mp curte și gradina. Casa se afla la 10 km de Focșani, nu are nici un fel de utilitate. Prețul de vânzare convenit a fost de 9000 lei. Notarul in contractul de vânzare cumpărare a trecut suma de 20 500 de lei. A zis că e conform baremului deși nimeni in zona nu a plătit vreodată o asemenea sumă pe o casa dărâmată și cu o suprafață atât de mică de teren. Este corect ce a făcut notarul in cauza?

Localitate
Rastoaca
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Puteti sa verificati valorile conform grilelor publicate online pe http://www.unnpr.ro, la camera notarilor Galati.
Va multumim pentru intrebare.

cristian

Buna ziua,
Detin un teren langa Timisoara in suprafata de 7,5 ha pe care doresc sa-l parcelez , doresc sa aflu care sunt preturile notariale pentru aceasta operatiune.
Va multumesc anticipat.

Localitate
bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa luati legatura direct cu un birou notarial care va va comunica taxele in functie de numarul de loturi inc are doriti sa il impartiti.
Va multumim pentru intrebare.

Maria C

Bună seara,
Dorim sa predam un credit Prima Casa prin novatie unor alți clienți eligibili, după 2 ani și jumătate de contract. Soldul rămas din credit este de 52000 euro iar casa vrem sa o dam cu 61000 euro, tranzactie pe care o vom face în RON. După acordul băncii și toate actele ce țin de banca, care sunt pașii de făcut la notar și ce taxe trebuie sa plătim? Mulțumesc anticipat

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va trebui sa va prezentati la notar cu toate acte de proprietatele, acordul bancii la instrainare, actele privind creditul initial, incheierea de intabulare, etc. Pentru calculul costurilor va rugam sa luati legatura cu un birou notarial de unde doriti semnarea pentru a va face un calcul conform spetei dvs.
Va multumim pentru intrebare.

petruc mihaela

urmeaza sa achizionez un teren de 500 m, in valoare de 19000 euro. care sunt taxele notariale platite atat de cumparato cat si de vanzator?

Localitate
iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa folositi calculatorul de taxe, sectiunea vanzare prin introducerea pretului dvs. https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/
Va multumim pentru intrebare.

Dirinea

La o vanzare de 65 000 E cat costa taxele notariale?

Localitate
Oltenita
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa utilizati calculatorul online, sectiunea vanzare si introduceti suma https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/
Va multumim pentru intrebare.

Razvan

Buna seara,

Incerc sa fac actele pe un teren obtinut de la parinti iar notarul pe care l-am contactat mi-a spus ca extrasul de carte funciara dureaza undeva la 30 de zile pentru al obtine, ceva ce mi se pare putin absurd pentru ca prin alte surse/cunostinte am fost informat ca se eliberaza intre 2-3 zile.
Care ar fi cea mai buna cale de a face actele? Notarul cu care incepusem procesul ma informase ca nu putem face act de vanzare cumparare pentru ca trebuie dovedita plata prin transfer bancar . Exista o suma maxima care nu trebuie dovedita bancar? Cam cat ar costa procesul pentru complectarea actelor?

P.S: Terenul se afla in Constanta, Mamaia Nord.

Multuesc anticipat,
Razvan Bunda

Localitate
Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Probabil trebuie refacuta documentatia cadastrala si de aceea dureaza mai mult. Altfel extrasele de carte funciara se elibereaza in 3 zile. In ceea ce priveste plata, asa este nu se pot face tranzactii mai mari de 50.000 lei intre persoane fizice – diferenta numai prin transfer bancar.
Va multumim pentru intrebare.

Gaina Victorino Nicu

Buna ziua!
O procura pentru a ma reprezenta singur la SCLEP IASI, titularul de contract al imobilului (mama) este imobilizata la pat si nu poate completa anexa 11 de luare in spatiu , semnatura data in fata angajatilor SCLEP IASI.
Intrebare,- cat ma costa procura si daca se deplaseaza vreun notar acasa, ca titularul de contract al imobilului sa-si dea acordul.
Cu stima!

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa luati legatura cu un birou notarial din Iasi https://notariate.ro/notari/locatie/iasi/ pentru a va comunica diponibilitatea si preturile dansilor.
Va multumim pentru intrebare.

FLORENTINA

la un contract de vnzare- cumparare persoane fizice in afara de onoraiu si impozit la stat s mai plateste ceva?

Localitate
CLUJ NAPOC
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Vanzatorul datoreaza impozit catre stat doar daca pretul vanzarii este de peste 450.000 lei si in orice caz datoreaza plata extrasului de carte funciara pentru autentificare. Cumparatorul are in sarcina lui plata onorariului notarial si a intabularii pe numele lui a dreptului de proprietate in cartea funciara.
Va multumim pentru intrebare.

Leonard M

Care sunt taxele pentru vanzarea cumpararea unui teren in valoare de 10000 euro. Va mulțumesc

Localitate
Galati
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele minime care se pot percepe le puteti afla folosind calculatorul de taxe https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ dar taxele difera de la un birou la altul asa ca va sfatuim sa contactati direct si un birou notarial.
Va multumim pentru intrebare.

Ion

Cât impozit îmi ia Fiscul ptr o suma de 15 000€ in urma vânzării unei locuinte?

Localitate
Brasov
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu se percepe impozit decat pentru vanzarile de peste 450.000 lei.
Va multumim pentru intrebare.

lupu maria

Cat costa un act de vanzare -cumparare teren extravilan 5000m patrati

Localitate
Targoviste
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele notariale se calculeaza in functie de pretul vanzarii. Introduceti pretul stabilit de dvs. in calculatorul de taxe https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ sectiunea vanzare si veti afla tarifele minime ale unei vanzari.
Va multumim pentru intrebare.

Mihai Adrian

Bună ziua, care ar fi costurile pentru cumpărarea unui teren intravilan cu suprafața de 262 m2 utili la prețul de 30000 lei.Multumesc

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Taxele le puteti calcula introducand pretul vanzarii in calculatorul de taxe notariale, sectiunea vanzare https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/
Va multumim pentru intrebare.

closca

BUNA ZIUA! CAM CE COSTURI AM DE ACHITAT CAND CUMPAR UN IMOBIL IN LEPSA CU UN TEREN DE 500 MP. VALOARE IMOBIL, IN JUR DE 35000 EURO. ESTIMATIV, VA ROG! MULTUMESC!

Localitate
BRAILA
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Costurile minime le puteti afla pe https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ sectiunea vanzare iar daca doriti sa stiti exact un anume notar ce tarif are, va rugam sa contactati acel birou notarial.
Va multumim pentru intrebare.

Manea Teodora

Bună ziua,
Dacă s-a finalizat o succesiune și ulterior s-a mai constatat un depozit bancar al defunctului, ce se mai poate face ? Poate fi și acesta supus unei noi succesiuni ?

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua, puteti face un certificat de mostenitor suplimentar mergand la acelasi birou notarial unde ati dezbatut initial succesiunea.
Va multumim pentru intrebare.

Ivan Ioana

Buna ziua
In cazul unei succesiuni in care de pe urma defunctului a ramas ca masa succesorala o cota,respectiv 1/4 dintr-un teren si dintr-o cladire(1/2), incadrata ca spatiu comercial pe autorizatia de construire, la calculul taxelor notariale se are in vedere lipsa de utilitati(apa, canal, electricitate), gradul de uzura(in fctie de anul constructiei), cat si materialul din care este construita cladirea(dat fiind faptul ca in listele aferente zonelor-nu este evaluare in functie de materialul de constructie: zid, lemn, tabla ),pentru a se scadea din taxa totala datorata cat si valoarea masei succesorale?
Toate aceste aspecte expuse mai sus sunt cumva evidentiate in vreo lege a succesiunii, mai bine spus a modului de calcul notarial?

Multumesc

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, exista corectii in ghidurile de valori. Trebuie sa ii spuneti notarului la care veti face succesiune ca se pot aplica corectii.
Multumim pentru intrebare.

Ivan Ioana

Va multumesc, dar succesiunea s-a dezbatut deja in febr.Mai este ceva de facut?sau singura solutie este rezolvarea litigiului in instanta?

👑 notariate.ro

In acest caz nu mai este nimic de facut.

Manolache Tibi

Bun aseara,
Urmeaza sa cumpar o casa in municipiul Braila, cu un pret de vinzare de 43000Euro.
La notarul care am fost, suma solicitata pentru onorariu notar si taxa intabulare a fost de aproximativ 6000 lei.
Vraeau sa stiu daca considerati ca este o suma corecta.
Imi pare cam exagerata.
Va multumesc !

Localitate
Braila
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Aici gasiti calculatorul de taxe minime https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/ insa notarii pot cere orice suma peste aceasta.
Va multumim pentru intrebare.

  X
  Asistenta Notariala Inteligenta  
  Buna, numele meu este Ani si te pot asista cu informatii notariale personalizate.
  wpChatIcon
  Notificare 30 martie!

  In aceasta perioada majoritatea notariatelor au program redus sau sunt inchise.

  *In Bucuresti programari urgente si consultanta notariala gratuita pe Whatsapp sau email.