Calculator Taxe Notariale 2020

Cum sa platesti minim la Notar

CUPRINS

.

Toate informatiile despre taxele notariale sunt la zi.

Calculator taxe notariale

*Aceste taxe reprezinta tariful minim legal. Curs BNR 23 octombrie: 1€ = 4.8730 lei
Taxele platite la notar pot fi mai mari, pentru ca nu toate notariatele au tarif minim legal.

Calculatorul de taxe notariale

Consultanta Notar: Gratuita in Bucuresti
Moneda imobil: € sau Lei
Cumparatorul este: Persoana Fizica sau Juridica
Vanzatorul este: Persoana Fizica sau Juridica
Curs Oficial BNR: 1€ = 4.8730 lei - 23 octombrie

Adaugati codul de mai jos in site-ul dvs.

 <iframe src="https://notariate.ro/ctn/" frameborder="0" style="overflow:hidden; height:100vh; width:100%; margin:0px; padding:0px;" height="100vh" width="100%"></iframe> 

Adaugati calculatorul in site-ul dvs.

NOU

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la Notar, contactati notariatul pe Whatsapp sau Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Contactati Notariat

Whatsapp sau Email

Trimiteti actele online

Trimiteti online documentele necesare

Veniti doar la semnare

In 5 minute semnati si plecati

Plateste cele mai mici taxe la Notar

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti*

* valabil 11 octombrie – 26 octombrie

Notar online

* in perioada: 11 octombrie – 26 octombrie.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

 • verificare litigii inscrise
 • verificare eventuale datorii
 • verificare documente proprietate
 • verificare incadrare grila notariala
 • cum platiti taxe minime legale
 • procedura vanzarii imobilului
 • cine si cat plateste
 • acte necesare
 • cat dureaza
 • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

 

Notificare:

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti unul cu tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Pe aceasta pagina gasiti singurele calculatoare de Taxe Notariale folosite de notari, care au toate formulele de calcul corecte si sunt la zi dupa norma privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii publici din Romania.

Preturi Notari

Au toti notarii aceleasi preturi?
Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari. De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

Grila notariala reprezinta tariful minim garantat, pentru orice serviciu notarial. Notarii nu au voie sa taxeze mai putin decat aceasta grila, insa pot taxa oricat peste. Grila stabileste doar tarifele minime, tarifele maxime pot fi oricat de mari considera notarul.

Cine alege notarul

Vanzatorul sau cumparatorul?
Alegerea notariatului unde se fac actele, apartine intotdeauna celui care care achita onorariul, adica cumparatorului.
Cumparatorul alege intotdeauna notariatul, deoarece taxele notariale sunt in sarcina lui.

Notar scump

Pot fi obligat(a) sa merg la un notar mai scump?
Cumparatorul are dreptul legal de a alege sa plateasca tariful minim pe grila si nu poate fi obligat sa plateasca mai mult. Cumparatorul decide la ce notar se fac actele deoarece taxele notariale sunt in sarcina lui. Conform prevederilor legale vanzatorul sau banca nu poate obliga cumparatorul la ce notariat sa mearga.

Taxe minime

Cum aleg un notar cu taxe minime?

Cand vorbim de taxe minime vorbim in general despre vanzari, unde diferentele de pret pot fi de sute sau mii de lei. Notariatele cu tarife minime taxeaza conform grilelor notariale in vigoare, identice cu cele din calculator taxe notariale.

Folosind calculatorul aflati taxele minime pe grila notariala.

Calculator taxe notariale

Mai sus puteti accesa calculator taxele notariale.

Calculator taxe notariale vanzare*

Valoare imobil

Formula de calcul onorariu notarial

până in 15.000 lei

2,2%, dar nu mai puţin de 150 lei

intre 15.001 lei - 30.000 lei

330 lei + 1,6% pentru suma care depăşeşte 15.001 lei

intre 30.001 lei - 60.000 lei

580 lei + 1,3% pentru suma care depăşeşte 30.001 lei

intre 60.001 lei - 300.000 lei

970 lei + 0,9% pentru suma care depăşeşte 60.001 lei

intre 300.001 lei - 600.000 lei

3.130 lei + 0,65% pentru suma care depăşeşte 300.001 lei

peste 600.001 lei

5.080 lei + 0,44% pentru suma care depăşeşte 600.001 lei

Impozit catre Stat

3% din ce depaseste 450.000 lei

Taxa ANCPI-OCPI intabulare

0,15% din pretul vanzarii

*Formule de calcul pentru persoane fizice.

În prezent, onorariile pentru serviciile notariale sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 46/C din data de 06.01.2011, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial nr. 133/22.02.2011. În virtutea faptului că notarul public a fost învestit cu exerciţiul autorităţii de stat, a primit totodată obligaţia şi răspunderea de a colecta şi vărsa anumite taxe şi impozite pentru stat, sume care nu au legătură cu onorariul notarial.
Astfel, în funcţie de tipul actului solicitat, părţile pot plăti, pe lângă onorariul notarial şi alte sume, pe care notarul doar le încasează pentru a le vira ulterior beneficiarilor, dar care sunt denumite popular şi impropriu tot “taxe notariale”, şi anume:

 • impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, care, conform prevederilor art. 111 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, este datorat statului de către persoana fizică care transferă dreptul de proprietate sau dezmembrăminte ale acestuia asupra bunurilor imobile (terenuri şi construcţii);
 • tariful pentru serviciile de publicitate imobiliară furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.), stabilite prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 39/06.04.2009, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial nr,. 253/16.04.2009;
 • taxa pe valoarea adaugată, în cuantum de 19%, cf. prevederilor art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificaile si completarile ulterioare, care se adaugă la onorariul notarial datorat;
 • tarifele pentru verificările şi înscrierile efectuate în Registrele unice administrate de U.N.N.P.R., conform dispoziţiilor Codului civil;

Taxe Notariale vanzare teren intravilan

Taxele Notariale pentru vanzare teren intravilan nu au nici un regim special si se pot calcula folosind calculatorul de mai sus. In anumite cazuri valoarea vanzarii unui teren intravilan este posibil sa fie sub grila notariala si atunci nu se poate taxa la aceasta valoare. Pentru a stii sigur ca valoarea terenului se incadreaza in grila notarila contactati notariat inainte.

Contract vanzare cumparare imobil pret notar

Contractul de vanzare cumparare imobil stă la baza acțiunii prin care o persoană (vânzătorul) îi oferă alteia (cumpărătorul) un imobil, în schimbul unei sume de bani. Taxele notariale pentru vanzare imobil se pot calcula folosind calculatorul de mai sus. Puteti vedea actele necesare pentru contract vanzare imobil la Notar aici.

Taxe Notariale vanzare apartament

Taxele Notariale pentru vanzare apartament sunt: Onorariu Notar, Taxa ANCPI si impozit catre stat cand valoarea imobilului depaseste 450.000 lei. Pentru a calcula taxele exacte folositi calculatorul de mai sus.

Inainte de semnarea unui contract de vanzare cumparare se poate semna un antecontract de vanzare cumparare / promisiune de vanzare, astfel că cele două părți (vânzător și cumpărător) încheie o promisiune scrisă la notar cu privire la viitorul proces de achiziție al cărui obiect este imobilul.

Intrebari

184 Intrebari
votate
recente vechi
Intrebari context
Vezi toate intrebarile
Calculator Taxe Notariale 0.0
Sending
User Review
5 (3 votes)

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.