Calculator Taxe Notariale

Cuprins

Toate taxele notariale sunt la zi,

Calculator taxe notariale*

Curs BNR 19 iulie: 1€ =

4.9709

lei

Consultație Notarială Gratuită

*Aceste taxe reprezinta tariful minim legal.
Taxele platite la notar pot fi mai mari, pt. ca majoritatea notariatelor nu au tariful minim.

{</>} Preluare calculator

Vânzare Ușoară și Rapidă

✓ Comunicare directă cu notarul
✓ Trimiterea actelor online
✓ Programare rapidă
✓ Fără așteptat la coadă
✓ Semnare pe loc
✓ Tarif minim legal

⚠️ Azi, 19 iulie, Programări epuizate.
Programari disponibile sâmbătă

Consultatie Notariala Gratuita Luni - Vineri orele 8-16 Valabil in Bucuresti - Ilfov

*Valabil 7 iulie-26 iulie pentru vanzari imobile in Bucuresti-Ilfov

Programari:

Nu semna antecontract sau contract înainte să afli 6 greșeli costisitoare.

Deplasare Notar la Banci:

*valabil iulie in Bucuresti

blank

Programarile se fac intre orele 12-16.

Urmatoarele programari se fac in:

zile
ore
minute
secunde

Cuprins

Valoarea imobilului vândutFormulă de calcul onorariu notarial
a) până la 20.000 lei2,2%, dar nu mai puțin de 230 lei
b) de la 20.001 lei la 35.000 lei440 lei + 1,9% pentru suma care depășește 20.001 lei
c) de la 35.001 lei la 65.000 lei725 lei + 1,6% pentru suma care depășește 35.001 lei
d) de la 65.001 lei la 100.000 lei1.205 lei + 1,5% pentru suma care depășește 65.001 lei
e) de la 100.001 lei la 200.000 lei1.705 lei + 1,1% pentru suma care depășește 100.001 lei
f) de la 200.001 lei la 600.000 lei2.805 lei + 0,9% pentru suma care depășește 200.001 lei
g) peste 600.001 lei6.405 lei + 0,6% pentru suma care depășește 600.001 lei

Conform Ordonanței Guvernului nr. 16/2022 art.1 pct.46-47, de la 1 ianuarie 2023, impozitul către stat s-a modificat după cum urmează:

 • Plafonul de 450.000 lei a fost eliminat și orice tranzacție va fi impozitată de stat, indiferent de valoarea bunului.
 • Pentru imobile sau terenuri deținute mai puțin de 3 ani impozitul este de 3%
 • Pentru imobile sau terenuri deținute mai mult de 3 ani impozitul este de 1%

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime la Notar:

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Tariful minim legal este cel afisat in calculatorul de mai sus, pentru vanzare, ipoteca, donatie, noua casa si succesiune.

În București-Ilfov vă recomandăm notariatul care oferă cele mai bune servicii apreciate cu 5 stele de clienți și care are tarif minim legal.

“Din greseli invata omul” este vorba care te poate ajuta sa eviti cheltuieli inutile, atata timp cand inveti din greselile altora.

Cand vine vorba de vanzarea sau cumpararea unui imobil majoritatea sunt bucurosi ca urmeaza sa primeasca bani sau un imobil in urma tranzactiei. Putini insa se gandesc la toate aspectele implicate sau la … citeste tot

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti-Ilfov*

* valabil in luna iulie

* in perioada: 7 iulie – 22 iulie.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

 • verificare litigii inscrise
 • verificare eventuale datorii
 • verificare documente proprietate
 • verificare incadrare grila notariala
 • cum platiti taxe minime legale
 • procedura vanzarii imobilului
 • cine si cat plateste
 • acte necesare
 • cat dureaza
 • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

Taxe Notariale antecontract

Cand doriti sa semnati un antecontract privind achizitionarea unui bun imobil trebuie sa aveti in vedere si taxele notariale datorate cu acest prilej. Acestea se calculeaza in functie de valoarea avansului, ca procent de 1% din acesta (la care se adauga tva), dar nu mai putin de 150 lei plus tva. De mentionat si faptul ca valoarea onorariului platit la promisiune, indiferent de suma, nu se scade din totalul onorariului de la vanzare.

Preturi Notari

Au toti notarii aceleasi preturi?
Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari.

De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim legal pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

Grila notariala reprezinta tariful minim garantat, pentru orice serviciu notarial. Notarii nu au voie sa taxeze mai putin decat aceasta grila, insa pot taxa oricat peste. Grila stabileste doar tarifele minime legale, tarifele maxime pot fi oricat de mari considera notarul.

Cine alege notarul

Vanzatorul sau cumparatorul?
Alegerea notariatului unde se fac actele, apartine intotdeauna celui care care achita onorariul, adica cumparatorului.
Cumparatorul alege intotdeauna notariatul, deoarece taxele notariale sunt in sarcina lui.

Notar scump

Pot fi obligat(a) sa merg la un notar mai scump?
Cumparatorul are dreptul legal de a alege sa plateasca tariful minim pe grila si nu poate fi obligat sa plateasca mai mult. Cumparatorul decide la ce notar se fac actele deoarece taxele notariale sunt in sarcina lui. Conform prevederilor legale vanzatorul sau banca nu poate obliga cumparatorul la ce notariat sa mearga.

Taxe minime

Cum aleg un notar cu taxe minime?

Cand vorbim de taxe minime vorbim in general despre vanzari, unde diferentele de pret pot fi de sute sau mii de lei. Notariatele cu tarife minime taxeaza conform grilelor notariale in vigoare, identice cu cele din calculator taxe notariale.

Folosind calculatorul aflati taxele minime pe grila notariala.

Calculator taxe notariale

Mai sus puteti accesa calculator taxele notariale.

În prezent, onorariile pentru serviciile notariale sunt stabilite prin Ordinul Ministrului Justiţiei Nr. 177/C/2024 publicat in MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 70/26.I.2024.

În virtutea faptului că notarul public a fost învestit cu exerciţiul autorităţii de stat, a primit totodată obligaţia şi răspunderea de a colecta şi vărsa anumite taxe şi impozite pentru stat, sume care nu au legătură cu onorariul notarial.

Astfel, în funcţie de tipul actului solicitat, părţile pot plăti, pe lângă onorariul notarial şi alte sume, pe care notarul doar le încasează pentru a le vira ulterior beneficiarilor, dar care sunt denumite popular şi impropriu tot “taxe notariale”, şi anume:

 • impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, care, conform ordonanței Guvernului nr. 16/2022 art.1 pct.46-47, de la 1 ianuarie 2023, este datorat statului de către persoana fizică care transferă dreptul de proprietate sau dezmembrăminte ale acestuia asupra bunurilor imobile (terenuri şi construcţii);
 • tariful pentru serviciile de publicitate imobiliară furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.), stabilite prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 39/06.04.2009, cu modificarile si completarile ulterioare, publicat în Monitorul Oficial nr,. 253/16.04.2009;
 • taxa pe valoarea adaugată, în cuantum de 19%, cf. prevederilor art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificaile si completarile ulterioare, care se adaugă la onorariul notarial datorat;
 • tarifele pentru verificările şi înscrierile efectuate în Registrele unice administrate de U.N.N.P.R., conform dispoziţiilor Codului civil;

Opinia notariala reprezinta un document solicitat de obicei de către bănci înainte de acordarea unui împrumut pentru care se aduce in garanție un imobil (apartament, teren, casa). Notarul, ca si expert in domeniul juridic si al actelor de proprietate își exprima opinia cu privire la valabilitatea actelor vânzătorilor sau ale celor care solicita împrumutul si … citeste tot….

Contractul de credit ipotecar (ipotecă imobiliară) este un contract de împrumut în cadrul căruia se constituie o garanţie reală imobiliară în favoarea bancii asupra unui bun imobil al debitorului. Contractul de împrumut cu ipotecă imobiliară trebuie încheiat la notariat în formă autentică.

Taxe Notariale vanzare teren intravilan

Taxele Notariale pentru vanzare teren intravilan nu au nici un regim special si se pot calcula folosind calculatorul de mai sus. In anumite cazuri valoarea vanzarii unui teren intravilan este posibil sa fie sub grila notariala si atunci nu se poate taxa la aceasta valoare. Pentru a stii sigur ca valoarea terenului se incadreaza in grila notarila contactati notariat inainte.

Contract vanzare cumparare imobil pret notar

Contractul de vanzare cumparare imobil stă la baza acțiunii prin care o persoană (vânzătorul) îi oferă alteia (cumpărătorul) un imobil, în schimbul unei sume de bani. Taxele notariale pentru vanzare imobil se pot calcula folosind calculatorul de mai sus. Puteti vedea actele necesare pentru contract vanzare imobil la Notar aici.

Taxe Notariale Vanzare apartament

&

Taxe Notariale Cumparare Apartament

Taxele Notariale pentru vanzare apartament sunt: Onorariu Notar, Taxa ANCPI si impozit catre stat cand valoarea imobilului depaseste 450.000 lei. Pentru a calcula taxele exacte folositi calculatorul de mai sus.

Inainte de semnarea unui contract de vanzare cumparare se poate semna un antecontract de vanzare cumparare / promisiune de vanzare, astfel că cele două părți (vânzător și cumpărător) încheie o promisiune scrisă la notar cu privire la viitorul proces de achiziție al cărui obiect este imobilul.

Intrebari

273 Intrebari
votate
recente vechi
Intrebari context
Vezi toate intrebarile
Calculator Taxe Notariale 0.0
Sending
User Review
4.88 (17 votes)

Conform Ordonanței Guvernului nr. 16/2022 art.1 pct.46-47, de la 1 ianuarie 2023, impozitul către stat s-a modificat după cum urmează: 

 • Plafonul de 450.000 lei a fost eliminat și orice tranzacție va fi impozitată de stat, indiferent de valoarea bunului.
 • Pentru imobile sau terenuri deținute mai puțin de 3 ani impozitul este de 3%
 • Pentru imobile sau terenuri deținute mai mult de 3 ani impozitul este de 1%
Onorariu notarial rămâne neschimbat.

Detalii Grila Notarială

Anumite persoane, pentru a plăti taxe și impozite cât mai mici, declară valoarea imobilului sau terenului mult mai mică decât in realitate.
Însă fiecare imobil și teren are o valoare minimă în grila notarială sub care nu se poate taxa.

Consultanță notarială taxe notariale în București-Ilfov!

Whatsapp

Email

*valabil București-Ilfov
în luna iulie

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iulie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Pentru adaugarea calculatorului in site-ul dvs. inserati codul de mai jos:


<script src="https://notariate.ro/api"></script><iframe id="api"></iframe>				

Pentru asistenta ne puteti scrie pe adresa it@notariate.ro

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

Cel mai mic pret Garantat​

Garantia celui mai mic pret pentru vanzari imobile Bucuresti.

 

Programari* pe Whatsapp sau email.

* Programari se fac doar Luni-Vineri orele 12-16 si sunt limitate in functie de solicitari.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iulie

;