Iesirea din indiviziune

CUPRINS

Iesirea din indiviziune

iesirea din indiviziune

Ce inseamna iesirea din indiviziune

Ieșirea din indiviziune presupune ca două sau mai multe persoane care dețin împreună dreptul de proprietate asupra unui bun mobil sau imobil doresc să înceteze a mai fi proprietari în cote abstracte și optează pentru a li se atribui în exclusivitate o parte concretă din bun. Indiviziune apare de cele mai multe ori în urma dezbaterii succesiunii și astfel moștenitorii defunctului devin coproprietari în cote abstracte asupra bunurilor defunctului.

Procedura iesirii din indiviziune

Ieșirea din indiviziune poate să se facă atât pe cale notarială dacă părțile se înțeleg cat și în instanță dacă există neînțelegeri cu privire la modul în care bunurile să fie împărțite. Conform codului civil nimeni nu este obligat să rămână în indiviziune astfel încât oricare dintre coproprietari poate solicita efectuarea partajului și atribuirea bunurilor conform înțelegerii părților. Este bine de știut că dacă în bunurile moștenite există imobile partajul se poate realiza numai printr-un act autentic încheiat la notar cu respectarea procedurilor de înscriere în cartea funciară.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iunie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iunie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;