Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul supravietuitor

CUPRINS

Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul supravietuitor

Deși bunurile dobândite de către o persoana prin moștenire (indiferent a cui a fost moștenirea prin care a dobândit acele bunuri) sunt proprii, si nu comune cu soțul, soarta lor poate fi diferita de-a lungul timpului

Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul

in doua situații care se prezintă:


– dacă căsătoria s-a desfăcut prin divorț, bunurile moștenite nu intra in discuție la partaj, soțul neavând niciun drept asupra bunurilor celuilalt

-dacă căsătoria a încetat prin decesul soțului care avea bunurile moștenite, atunci toate bunurile sale, inclusiv cele moștenite anterior vor fi moștenite si de soțul supraviețuitor, împreună cu ceilalți posibili moștenitori.

📲 Programare Online

Programare Online pe WhatsApp, Telegram si Email in Bucuresti

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la notar, contactati notariat pe Whatsapp, Telegram, Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Informatii suplimentare

Certificat de mostenitor 300lei⁺ᵗᵛᵃ

Succesiune de la 500lei⁺ᵗᵛᵃ

Afla mai multe detalii despre Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul supravietuitor

Succesiunea este procedura legala care presupune stabilirea moștenitorilor unei persoane care a încetat din viata, a cotelor ce ii revin fiecarui mostenitor si a bunurile mobile si imobile ce au aparținut defunctului.

Procedura succesorala se realizeaza cel mai simplu si rapid doar la notar. Mostenitorii au la dispozitie un an de la decesul defunctului pentru a-si exprima optiunea – daca doresc sau nu sa mosteneasca fara a fi obligati insa sa parcurga intreaga procedura.

Legea prevede ca bunurile mostenite sa se imparta la mostenitorii ramasi in viata in functie de gradele de rudenie. Pentru a afla cum se impart bunurile mostenite, in functie de mostenitori, folositi calculatorul de Cote Succesorale de mai jos.

Taxele notariale se impart intre toti mostenitorii, iar in cazul in care exista un singur mostenitor acesta va suporta toate taxele.

Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea totala a masei succesorale (pentru toate bunurile mobile si imobile).

Alegeti metoda preferata de contact:*

*valabil doar in Bucuresti.

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.