Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul supravietuitor

CUPRINS

Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul supravietuitor

Deși bunurile dobândite de către o persoana prin moștenire (indiferent a cui a fost moștenirea prin care a dobândit acele bunuri) sunt proprii, si nu comune cu soțul, soarta lor poate fi diferita de-a lungul timpului

Mostenirea de la parinti se imparte cu sotul

in doua situații care se prezintă:

– dacă căsătoria s-a desfăcut prin divorț, bunurile moștenite nu intra in discuție la partaj, soțul neavând niciun drept asupra bunurilor celuilalt

-dacă căsătoria a încetat prin decesul soțului care avea bunurile moștenite, atunci toate bunurile sale, inclusiv cele moștenite anterior vor fi moștenite si de soțul supraviețuitor, împreună cu ceilalți posibili moștenitori.

Daca la momentul decesului defunctul era casatorit in mod legitim, sotul/sotia supravietuitoare va avea dreptul la o cota din toate bunurile defunctului (indiferent de modul in care le-a dobandit). Cota pe care o primeste sotul supravietuitor depinde de ceilalti mostenitori cu care vine in concurs sotul (copii, frati, verisori, etc.) la mostenire.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iunie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iunie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;