Testament sau donatie

CUPRINS

Testament sau donatie?

testament sau donatie

Diferenta intre testament si donatie

Deși atât testamentul cat și donația sunt considerate liberalității în Codul Civil, deoarece se fac mod dezinteresat și fără a pretinde altceva în schimb există o serie de diferențe între cele două acte juridice.

La încheierea testamentului trebuie să fie prezent doar cel care lasă testamentul, fără ca beneficiarul să fie prezent sau măcar să știe de existența testamentului, în timp ce contractul de donație se încheie prin prezența ambelor părți simultan în fața notarului.

Cand isi produc efectele

Cea mai importantă diferenta dintre testament si donatie, este momentul în care își produc efectele. Astfel donația își produce efecte din momentul în care a fost încheiată din ziua semnării, în timp ce testamentul își produce efectele numai după decesul persoanei care a lăsat testamentul.

În alte cuvinte bunul donat devine proprietatea dobânditorului din ziua încheierii contractului de donatie în timp ce bunul lăsat prin testament va deveni proprietatea moștenitorului doar după deces.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iulie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iulie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;