Cat costa o succesiune

CUPRINS

Cat costa o succesiune

Cat costa o succesiune​

Cat plătesc moștenitorii pentru o succesiune depinde de valoarea bunurilor pe care le-a avut defunctul dar si de momentul la care se dezbate succesiune după deces.

Cat costa o succesiune

Taxele pentru succesiune sunt compuse din onorariu notarial, taxa pentru cartea funciara si impozitul către stat.
Onorariul notarial se achita întotdeauna si se calculează in funcție de valoarea bunurilor pe care le avea defunctul in momentul decesului.
Taxa pentru cartea funciara se achita doar daca defunctul avea imobile in proprietate si acestea sunt intabulare in cartea funciara.
Impozit se datorează daca succesorii nu au dezbătut succesiunea in primii doi ani de la deces, perioada in care statul oferă ca beneficiu aceasta scutire de plata. El este in cuantum de 1% din valoarea imobilelor defunctului.

NOU

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la Notar, contactati notariatul pe Whatsapp sau Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Contactati Notariat

Whatsapp sau Email

Trimiteti actele online

Trimiteti online documentele necesare

Veniti doar la semnare

In 5 minute semnati si plecati

Certificat de mostenitor 300lei⁺ᵗᵛᵃ

Succesiune de la 500lei⁺ᵗᵛᵃ

Succesiunea este procedura legala care presupune stabilirea moștenitorilor unei persoane care a încetat din viata, a cotelor ce ii revin fiecarui mostenitor si a bunurile mobile si imobile ce au aparținut defunctului.

Procedura succesorala se realizeaza cel mai simplu si rapid doar la notar. Mostenitorii au la dispozitie un an de la decesul defunctului pentru a-si exprima optiunea – daca doresc sau nu sa mosteneasca fara a fi obligati insa sa parcurga intreaga procedura.

Legea prevede ca bunurile mostenite sa se imparta la mostenitorii ramasi in viata in functie de gradele de rudenie. Pentru a afla cum se impart bunurile mostenite, in functie de mostenitori, folositi calculatorul de Cote Succesorale de mai jos.

Taxele notariale se impart intre toti mostenitorii, iar in cazul in care exista un singur mostenitor acesta va suporta toate taxele.

Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea totala a masei succesorale (pentru toate bunurile mobile si imobile).

NOU!

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru succesiuni in Bucuresti*

* valabil 11 octombrie – 26 octombrie

Notar online

* in perioada: 11 octombrie – 26 octombrie.

Aflati informatii personalizate pentru succesiunea dvs.

 • evaluare notariala a bunurilor mostenite
 • cand se poate incepe succesiunea
 • cum platiti taxe minime legale
  (Certificat de mostenitor 300lei⁺ᵗᵛᵃ)

  (Succesiune de la 500lei⁺ᵗᵛᵃ)

 • cat dureaza succesiunea
 • cine si cat mosteneste
 • documente necesare
 • greseli de evitat

Consultanta Notariala

Articole similare

Servicii notariale

Traduceri

Intrebari

0 Intrebari
Intrebari context
Vezi toate intrebarile

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.