Procura - Imputernicire

Detalii Imputernicire

Pentru a va arata detalii exact despre procura de care aveti dvs. nevoie, raspundeti la urmatoarele intrebari:

Procura sau imputernicirea este actul notarial prin care o parte, numita mandant deleaga pe cineva pentru a acționa în numele acesteia, putand incheia acte juridice, ridica documente, reprezenta in fata diverselor institutii sau chiar instante judecatoresti.

Cele mai intalnite procuri au ca obiect imputernicirea contabililor pentru depunerea declaratiilor fiscale la ANAF, vanzarea sau cumpararea si respectiv inmatricularearea de autoturisme sau incheierea diverselor acte juridice in fata notarilor publici (vanzari, ipoteci, succesiuni, divort).

Totodata, des intalnita este si declaratia de plecare copil (cunoscuta si ca procura plecare copil sau procura minor) prin care un parinte sau ambii isi exprima acordul privind iesirea din tara a copilului minor. Pentru ca cineva sa va conduca masina nu se poate incheia o procura ci un contract de comodat.

Tipuri Procura - Imputernicire

Procură administrare societate
Procură generală de administrare imobil (teren, apartament, casă)
Procură semnatură electronică (digitală)
Împuternicire înmatriculare auto
Procură cazier judiciar
Procură judiciară
Procură de reprezentare la divorțul în instanță (judiciar)
Procură de reprezentare la divorțul prin notariat
Procură de reprezentare la succesiune
Procură pentru bancă

Împuternicire Registrul Comerțului
Procură ridicare pensie
Procură cumpărare imobil (apartament, casă, teren)
Procură donație imobil (apartament, casă, teren)
Procură vânzare apartament
Procură vânzare auto
Procura pentru copil minor (declaratie plecare copil)
Procură pentru eliberarea paşaportului copilului minor (sub 14 ani)
Procură pentru ridicarea paşaportului
Procură specială

Consultatie notariala gratuita.

Stim ca sunt notari care nu va ajuta cand aveti intrebari notariale si ca majoritatea taxeaza pentru consultatie. Suntem aici sa va ajutam cu orice intrebare notariala aveti. Cea mai recenta intrebare a primit raspuns azi, luni 18 noiembrie.

141
Intrebari si raspunsuri

Florin Margarit
Vot pagina :
     

Buna ziua, sunt cetatean german, am parasit definitiv Romania in 1977, deci persoana fizica nerezidenta. Pt deschiderea unui cont bancar in Romania banca imi cere o adeverinta din partea ANAF care confirma ca sunt inregistrat cu NIF. Intrebarea mea: ma puteti ajuta la obtinerea unei astfel de adeverinte urgent ? Eu ma deplasez la Bucuresti pt cateva zile in acest scop. Va multumesc pt raspuns.

Localitate
Hamburg
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Birourile notariale nu au competente in acest sens, noi va putem cel mult ajuta prin a autentifica o procură data de dvs. către o persoana din România care sa va ajute in acest sens.
Va multumim pentru intrebare.

Adrian
Vot pagina :
     

Buna ziua,se poate face o procura de catre tatal meu care locuieste in judetul Arges pentru mine care locuiesc in Bucuresti,fara ca eu sa fiu prezent cu el personal?Sau pentru o procura,trebuie sa fim amandoi prezenti?Multumesc!

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
La autentificarea procurii doar cel ce da procura trebuie sa fie prezent, nu si cel ce primeste procura.
Va multumim pentru intrebare.

Patru Niculina
Vot pagina :
     

Am un copil si nu sunt casatorit legitim cu mama copilului. Copilul este inregistrat pe numele meu la adresa mea.Acum trebuie sa si faca cartea de identitate si vrea sa si faca pe sdresa mamei lui.Imi cere procura .Cum pot sa fac in cazul asta?Va multumesc si astept un raspuns daca se poate.

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Luati legatura cu un birou notarial si solicitați autentificarea aceste procuri, vor știi cum sa va ajute.
Va multumim pentru intrebare.

Preda Diana
Vot pagina :
     

Buna ziua. Sunt administratorul unui SRL si am inchiriat un imobil de la o persoana fizica. As vrea sa cumpar acest imobil de la persoana respectiva si trebuie sa incheiem un precontract in acest sens. Eu sunt plecata din tara si as dori sa imputernicesc o persoana care sa ma reprezinte in tara pentru semnarea acestui precontract si, deasemenea, pentru relatia cu banca, in vederea unui imprumut. Cum trebuie sa procedez? Va multumesc.

Localitate
Pitesti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Cel mai simplu ar fi sa mergeti cu actele firmei la ambasada sau consulatul Romaniei din tara unde sunteti si sa solicitati intocmirea unei procuri pe care sa o trimiteti ca atare in Romania. Puteti sa mergeti si la un notar local si sa solicitati autentificarea procurii, care apoi trebuie apostilata, trimisa in Romania pentru a fi tradusa si legalizata si apoi folosita. Totodata, daca doriti sa o utilizati la banca pentru imprumut ar trebui sa solicitati bancii un model de procura deoarece fiecare banca are cerintele sale.
Va multumim pentru intrebare.

Mihail
Vot pagina :
     

Buna ziua
1 O copie legalizata dupa un act de proprietate privat cat timp este valabil
2 Cat costa o copie legalizata dupa un asemenea act

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa luati legatura direct cu un birou notarial pentru a afla tariful perceput de fiecare. Totodata, copia legalizata nu are termen, decat daca este facuta de pe exemplarul din arhiva biroului notarial (adica nu prezentati dvs. exemplarul original), caz in care este valabila 6 luni.
Va multumim pentru intrebare.

Alexandra
Vot pagina :
     

Buna ziua ,

Care este costul pentru o declaratie pe propira raspundere ca nu mai nici un act la masina si ca aceasta nu mai este funcitonala si nu a fost inregistrata niciodata pe numele meu la politie si doar la taxe si impozite ? Vreau sa o scot de la fiscal .

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa luati legatura direct cu un birou notarial pentru a afla tariful perceput de fiecare.
Va multumim pentru intrebare.

LASZLO ZOLTAN
Vot pagina :
     

Buna ziua,
am o intrebare, in legatura cu o persoana cu handicap (semiparalizata) care nu se poate deplasa si am avea nevoie de o procura pentru banca, adica persoana respectiva sa imputernicesca pe cineva.Cum se poate rezolva , avand in vedere ca persoana nu poate ajunge la notar. Multumesc

Localitate
TG-MURES
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va trebui sa va adresati unui birou notarial din raza judecatoriei unde doreste persoana cu handicap deplasarea, de preferat unui birou cu mai multi notari asociati ca sa aveti sanse mai mari.
Va multumim pentru intrebare.

Laurentiu
Vot pagina :
     

Buna ziua, am o intrebare legata de obtinerea si transmiterea unei procuri la distanta. Pe scurt, fiul aflat intr-un oras X poate obtine procura de la tatal aflat in orasul Y, online si legal? Adica ceva asemanator cu cazul in care se pot prezenta amandoi in acelasi timp la cate un notar din orasul fiecaruia, tatal face procura, iar notarul din orasul X al tatalui confirma pentru notarul din orasul Y al fiului, iar fiul primeste procura la sfarsitul procedurilor? Procura este necesara la inmatricularea auto. Multumesc!

Localitate
Ploiesti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In Romania nu exista inca nicio procedura privind intocmirea la distanta a actelor notariale.
Va multumim pentru intrebare.

doina
Vot pagina :
     

buna ziua,
am un apartament de vanzare si doresc sa stiu obligatii notariale am de platit
va mutumesc frumos

Localitate
barlad
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Ca si vanzatori sunteti obligat sa achitati extrasul de carte funciara pentru autentificare si impozit catre stat doar daca pretul e mai mare de 450.000 lei.
Va multumim pentru intrebare.

Adascalesei
Vot pagina :
     

Buna ziua. As vrea sa plec din tara in belgia la mama mea in vacanta împreună cu fetiță de 2 ani.tatal fetei este plecat din tara si nu am procura.cum sa procedez? Va multumesc

Localitate
Botosani
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Tatal trebuie sa se prezinte la ambasada sau cosulat pentru a da declaratia.
Va multumim pentru intrebare.

nedelcu camelia
Vot pagina :
     

Buna ziua. Este nevoie de martori cand vrei sa faci o procura sa te reprezinte in instanta?

Localitate
galati
👑 notariate.ro

Buna ziua,
In mod normal nu este nevoie de martori decat daca nu puteti semna procura, din diverse motive – handicap, necunoscator de carte, etc.
Va multumim pentru intrebare.

Furiesu
Vot pagina :
     

Buna ziua.Fata mea a intentat un proces impotriva fostului sot pentru pensia alimentara si custodia totala a fetitei.In decembrie doreste sa plece in vacanta la sora ei in Belgia , dar fostul sot nu doreste sa – i faca procura ptr fetita.Ce se poate face in cazul acesta?El refuzand sa- i acorde procura fostei sotii.Va multumesc!

Localitate
Torino
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca prin hotararea judecatoreasca are ‘custodie totala’ nu are nevoie de declaratie din partea tatalui. Daca au divortat dupa 2011, inseamna ca au custodie comuna dar minora locuieste la mama. Din pacate tata poate fi obligat doar prin instanta sa dea aceasta declaratie daca nu doreste.
Va multumim pentru intrebare.

Lepadatu Rodica
Vot pagina :
     

Buna seara ,am o întrebare legata de procura facut de sotul meu pentru minor ,am facut procura acum doi ani. Procura înca mai are valibilitate un an eu acum vreau sa fac pasaport fetitei si miau respins cererea de pasaport ,deoare ce am mai facut un pasaport cu ea si a expirat pasaportul. Acum miau spus caci trebuie alta procura facuta si find acea procura existenta inca valabila un an de zile ce este de facut cum trebuie sa procedez ,sotul find plecat afara si noi vrem sa mergem la el,va multumesc frumos

Localitate
Sînmihaiul Român ,Jud Timis
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Sotul dvs. va trebui sa mearga la consulat sau la ambasada pentru a da o noua procura daca cea pe care o aveti v-a fost respinsa. Sau poate merge la un notar din tara respectiva pentru a autentifica procura, apoi apostilata si trimisa in romania pentru a fi tradusa si legalizata.
Va multumim pentru intrebare.

giuga
Vot pagina :
     

Buna ziua
Vin cu o intrebare catre dtra, in societate avem un asociat care locuieste in germania, vrea sa cesioneze partile sociale catre alta persoana din firma , spuneti-mi daca la registrul comertului se poate face aceasta operatiune prin procura notariala data de cel din strainatate.

Localitate
vasilica
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Sigur, asociatul poate merge fie la ambasada/consulat fara nicio alta formalitate, fie chiar la un notar german doar ca ulterior va fi necesar apostila si traducere legalizata in Romania.
Va multumim pentru intrebare.

Baciu Alexandru
Vot pagina :
     

Bună seara,
Mașina este pe numele mamei dar o conduc eu in mare parte , ce procura sau ce act in trebuie din parte ei de ex : ca sa fac asigurarea , sa eliberez numere/certificatul de înmatriculare și tot ce ține de auto.
Mulțumesc anticipat!

Localitate
Buzau
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa incheiati cu dansa un contract de comodat.
Va multumim pentru intrebare.

Andrei
Vot pagina :
     

Buna, am nevoie de o procura prin care sa permit mamei mele sa poate ridica adeverinta mea din Romania. Eu la moment sunt in Anglia si cum am inteles trebuie sa depun o cerere prin consulatul Romaniei. Am selectat procura generala si mi se cere o procura din partea mea, ceea ce nu prea inteleg ce fel de procura imi trebuie pentru aceasta cerere

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa luati legatura cu cei de la consulat/ambasada deaorece noi nu cunoastem procedurile dansilor ci strict pe cele ale birourilor notariale.
Va multumim pentru intrebare.

Laurentiu Vatavu
Vot pagina :
     

As vrea sa stiu cum poate imputernici mama mea printr-o procura speciala pe sora mea, care locuieste cu ea, a retrage pensia sau a pune-o pe card sau intr-un cont curent. Mama mea are 91 de ani si nu se poate deplasa in nici un fel din casa.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Localitate
PARMA, ITALIA
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va trebui sa luati legatura cu un birou notarial de unde locuieste mama dvs. pentru a vedea daca sunt dispusi sa faca deplasari la domiciliul dansei.
Va multumim pentru intrebare.

STANCU C.
Vot pagina :
     

Buna ziua,va intreb cat costa o procura speciala?Imi este necesara la judecatorie pt.succesiune.

Localitate
BUZAU
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa lauti direct legatura cu birourile notariale pentru a va comunica tarifele percepute de dansii, fiecare birou avand tarifele sale.
Va multumim pentru intrebare.

Suciu Luciana
Vot pagina :
     

Buna ziua,
Imputernicirea pentru a reprezenta o persoana la Directia Fiscala – Taxe si Impozite , pentru a inregistra un autoturism , trebuie facuta la notar sau poate fi facuta de mana .
Va multumesc !
O zi frumoasa!

Localitate
Sibiu
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie facuta la notar, in forma autentica.
Va multumim pentru intrebare.

Lingurar
Vot pagina :
     

Eu sunt minor si vreau sa ma angaje am 17 ani si parinti mei as in strainatate si vreau o procura s
a ma pot angaja se poate semna alt cinava in loc la parinti mei

Localitate
Sanmiclaus
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Parintii trebuie sa se prezinte personal la notar in Romania sau la ambasada/consulat in tara unde locuiesc ca sa poata da procura.
Va multumim pentru intrebare.

Menyko Richard
Vot pagina :
     

Bună ziua. Am cumpărat recent o mașină second hand din Germania și a fost radiata aici în România. De ce anume as avea nevoie ca sa pot sa scot numere roșii și sa înscriu mașina pe numele meu aici în Tara?

Localitate
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Din punct de vedere notarial nu aveti nevoie de nimic (procedura de inmatriculare o aflati de la Directia inmatriculari auto). La notar puteti sa dati eventual o procura pentru ca altcineva sa se ocupe de inmatriculare in locul dvs.
Va multumim pentru intrebare.

Botezat
Vot pagina :
     

Buna ziua, o intrebare va rog ,un adolescent de 17 ani poate intra in romania fără părinți sau trebuie procura de la consulat ( minorul este însoțit de verișorii, lui adulți

Localitate
Marseille France
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Minorii au nevoie de acordul parintilor la parasirea tarii, la intrare nu se cere acordul dar pentru siguranta va rog sa luati legatura cu politia de frontiera.
Va multumim pentru intrebare.

Ana
Vot pagina :
     

Buna seara!
Urmează să plec din tara însoțită de fratele meu minor. În acest sens am mers la notar împreună cu părinții mei pentru a obține procura iar dupa realizarea acesteia notarul le-a spus părinților mei sa nu o semneze motivand ca sunt toate informatiile de identificare a acestora trecute si ca semnatura lor ar face procura nula. Este adevarat? Urmează să plecam in doar cateva zile si nu stim daca la aeroport pot aparea probleme in acest sens.
Multumesc!

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, actele notariale nu se mai semneaza de cativa ani. Singurul exemplar semnat este cel din arhiva notarului iar partile primesc duplicate care devin nule daca sunt semnate.
Va multumim pentru intrebare.

Brânză Florin
Vot pagina :
     

Bună ziua.
As dorii sa fac o procura auto pentru ieșirea din tara pentru o mașină înmatriculată pe numele mamei.
Se poate face procura doar cu buletinul proprietarului fara prezența fizică a acestuia?
Vă mulțumesc!

Localitate
Constanța
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pentru iesirea din tara se incheie contract de comodat, nu procura. Totodata este obligatorie prezenta proprietarului in fata notarului pentru a semna.
Va multumim pentru intrebare.

Stelian Cristea
Vot pagina :
     

Buna ziua, am domiciliul in străinătate și as vrea sa vând un teren in viitorul apropiat deținut in România, in contract figurează și nevasta ca proprietar, ce trebuie sa fac pentru ca nevasta sa nu călătorească? Ce fel de documente am nevoie? Trebuie sa cedeze partea ei? O împuternicire?
De asemenea singurul document pe cre îl am este Pașaport cu rezidenta in străinătate , este de ajuns?

Multumes frumos !

Localitate
Helmsley, North Yorkshire
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Sotia dvs. trebuie sa dea o procura de reprezentare – cel mai bine la consulatul sau ambasada Romaniei cea mai apropiata de dvs. Este suficient pasaportul cu domiciliul in strainatate dar va trebui sa declarati si adresa (domiciliul efectiv) din straintate – ar fi indicat sa aveti si un act de identate cu adresa la care locuiti efectiv in strainatate.
Va multumim pentru intrebare.

Constantin Gabriel
Vot pagina :
     

Buna ziua, pentru a face o procura mamei mele este necesar sa fie titularul imobilului de fata la notariat?

Localitate
Slobozia
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu se intelege exact ce anume doriti sa se faca in acea procura dar ca idee generala la notar se prezinta doar cel ce da procura.
Va multumim pentru intrebare.

Candalea Gabi
Vot pagina :
     

Buna ziua am și eu o întrebare dacă fratele meu nu are buletin poate sa îmi facă împuternicit doar cu pasaportul

Localitate
Ghiroda jud timis
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca este cetatean roman cu domiciliul in Romania nu se poate identifica cu pasaportul, numai cu o cartea de identitate sau carte de identitate provizorie.
Va multumim pentru intrebare.

Florin S.
Vot pagina :
     

Sunt cetatean român cu domiciliu in strainatate si posed un pasaport CRDS. Urmeaza sa ma prezint in Romania pentru a incheia o procura notariala si timpul petrecut in tara va fi de o saptamână doar. Cei de la Consulatul României mi-au spus că am nevoie doar de pașaportul CRDS pentru a mă legitima in vederea incheierii procurii. Este adevărat?

Localitate
Detroit, USA.
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Da, daca aveti mentionat in pasaportul domiciliul din strainatate va prezentati doar cu pasaportul si va trebui sa declarati in fata notarului domiciliul efectiv pe care il aveti – eventual puteti sa aveti la dvs permisul de conducere sau un alt document local care arata domiciliul.
Va multumim pentru intrebare.

Dan
Vot pagina :
     

Buna ziua,
Pentru luarea in evidenta ca nou posesor auto la mana a doua trebuiesc depuse acte la Taxe si Impozite respectiv Politie pt eliberare de numere noi. Depunerea se poate face doar de catre noul proprietar sau altcineva daca are procura. Aceasta procura trebuie legalizata la notar sau poate fi o hartie de mana?

Multumesc

Localitate
Dr. Tr. Severin
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Procura pentru inmatricualrea auto trebuie data in forma autentica in fata unui notar, nu este suficienta cea sub semnatura privata.
Va multumim pentru intrebare.

Calinescu Mihaela

Buna seara. As dori sa stiu daca o procura judiciara data de catre o persoana careia i s-a mentionat numele si toate datele de identificare, precum si functia de director firma mama, este corect data unei sucursale prin care s-a imputernicit directorul si seful serviciului juridic. Mentionez ca nu s-a indicat numele sau vreo data de identificare a directorului sau sefului serviciului juridic. Este aceasta procura legal intocmita? Are directorul de sucursala dreptul sa actioneze conform acestei procuri in numele firmei mama?

Localitate
Tg Jiu
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Depinde de relatiile juridice dintre firma mama si sucursala prevazute in actele constitutive ale societatii.
Va multumim pentru intrebare.

Oprica

Buna ziua ! Sotul meu este plecat din tara si as vrea sa ma duc la el cu copilul de 5 luni. Imi trebuie procura de iesire din tara si procura pt pasaport. Ce pot face pt a nu fi nevoie sa se mai duca la consulat?

Localitate
Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Poate merge la un notar din tara unde este dar apoi actele vor avea nevoie de apostila iar in tara vor fi traduse si legalizate, ceea ce implica mai multe proceduri decat daca ar merge la consulat sau ambasada.
Va multumim pentru intrebare.

Alin

buna,de ce acte sunt necesare pentru procura de a iesi un copil minor cu mama lui
daca copilul e scris pe numelle tatalui?

Localitate
craiova
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Pentru declaratia de acord prinvind iesirea minorului din tara aveti nevoie de certificatul de nastere al minorului, pasaportul lui, actul de identiate al tatalui, care da declaratia si al mamei.
Va multumim pentru intrebare.

Nuta Cristina

Buna ziua,
Am uitat buletinul in Anglia si vreau sa dau imputernicire surorii mele sa
ma programeze la examenul practic de conducere. Se poate sa fac imputernicitea fara buletin? Mentionez ca am pasaportul. Astept raspunsul dumneavoadtra. Multume frumos.

Localitate
Craiova
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Nu va puteti identifica cu pasaportul daca nu aveti domiciliul in strainatate – adica in pasaport sa fie trecut faptul ca aveti domiciliul in alta tara.
Va multumim pentru intrebare.

Teșileanu Marian

Bună ziua, Vreau să dau acces (drept de trecere) unui vecin prin terenul meu situat în județul Prahova. Pentru aceasta, pun la dispoziție 150 mp ca drum de folosință comună. Cu ce acte trebuie să ne prezentăm la notariat? Ne este mai ușor să încheiem actele la notariatul dumneavoastră. Vă mulțumesc! Marian Teșileanu

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va trebui sa luati legatura direct cu un birou notarial din Bucuresti – https://notariate.ro/notari/locatie/municipiul_bucuresti/ . In principiu actele necesare sunt ca si cele pentru vanzare – https://notariate.ro/vanzare-imobil-la-notar/.
Va multumim pentru intrebare.

Iosif Nicolae

Doresc o procura pentru eliberarea unui card bancar pe numele mamei mele , pentru pensie.In prezent pensia vine prin factorul postal si dorim trecerea pe card.Mentionez ca mama este bolnava si nu este deplasabila, cum se poate face?

Localitate
Cluj-Napoca
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va trebui sa luati legatura cu un birou notarial din Cluj https://notariate.ro/notari/locatie/cluj/ pentru a discuta in vederea deplasarii la dvs.
Va multumim pentru intrebare.

Ionela

Buna ziua,cat timp este valabila o procura pentru renovarea carti de identitate, multumesc.

Localitate
Toledo
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca nu este mentionat atlfel in continutul ei, o procura este valabila 3 ani.
Va multumim pentru intrebare.

rodica cristian

Bun ziua, vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul a imputernicit pe cineva sa ii vanda apartamentul, este bine sa cumpar acest apartament de la cineva care are procura pe el si nu de la proprietar.
Multumesc

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Sigur, daca procura este data in forma notariala nu este nicio problema. Notarul la care veti face vanzarea va verifica atat continutul ei cat si procura in sine in registrele speciale notariale de evidenta a procurilor.
Va multumim pentru intrebare.

Anca

Bună ziua!
Vreau să știu care este prețul unui Contract de mandat sau Procură specială, prin care se desemnează reprezentantul fiscal, însoţit de Declaraţia pe propria răspundere a mandatarului, prin care acesta acceptă Contractul de mandat, încheiat în formă scrisă şi autentificat de un notar public.

DOCUMENT necesar pentru eliberarea codului NIF (număr de înregistrare fiscală) pentru persoanele fizice străine fără domiciliu în România

Localitate
BUCUREȘTI
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa va adresati direct unui birou notarial deoarece fiecare birou are tariful sau.
Va multumim pentru intrebare.

Valentin Filip

Bună ziua! Soția a achiziționat un autovehicul din România. Ca soț, pot să mă ocup de înmatriculare fără procura specială menționată pe site-ul drcpiv?

Localitate
București
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Desi teoretic se poate, cei de la inmatriculari cer mereu procura speciala daca masina se inmatriculeaza pe numele celuilalt sot.
Va multumim pentru intrebare.

Rozalia Bienert

buna ziua,as vrea sa stiu de ce procura asa avea nevoie pentru a o imputernici pe mama la banca in numele tatalui meu.Tata a decedat in Luna iulie anul acesta si mama nu poate ridica banii de la banca,bani primiti de la APIA TIMIS

Localitate
Germania
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Daca titularul contului a decedat nu se mai poate utiliza acel cont decat dupa dezbaterea succesiunii defunctului. Deci, in primul rand dvs. si mama trebuie sa mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului pentru a-i dezbate succesiunea, introducand si acel cont in masa succesorala.
Va multumim pentru intrebare.

Epure Claudia

Buna ziua. Un detinut in mexic, cetatean roman, fara acte valabile, vrea sa faca o procura pentru copilul minor astfel incat sa poata sa il viziteze sotia impreuna cu minorul. Cum trebuie sa procedeze?

Localitate
Craiova
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa ia legatura cu Ambasada Romaniei pentru a i se elibera in primul rand acte de identitate si eventual sa i se faca declaratia de catre Ambasada. Daca Ambasada nu poate intocmi declaratia, trebuie verificata procedura din Mexic, daca notarii de acolo pot incheia acte pentru cei detinuti. Ulterior, declaratia va fi apostilata acolo si tirmisa in Romania pentru traducere legalizata si utilizata la trecerea frontierei.
Va multumim pentru intrebare.

Elena morar

Buna ziua.am nevoie de procura sa ma intorc din tara cu copii ,este valabila procura facuta la notar in italia?

Localitate
Italia
👑 notariate.ro

Buna ziua,
La intoarcerea in tara nu aveti nevoie de ‘procura’, ea este solicitata doar la iesirea din Romania dar oricum, sunt valabile si actele incheiate in Italia.
Va multumim pentru intrebare.

Daniela Tutuianu

Buna ziua pot face o imputernicire tatalui meu cu pasaportul daca am am buletinul expirat

Localitate
Sibiu
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Cetatenii romani care au domiciliul in Romania nu pot sa se identifice cu pasaportul ci doar cu o carte de identitate sau carte de identitate provizorie.
Va multumim pentru intrebare.

Anton

Copilul a fost nascut în Anglia și are certificat englezesc ,acum am venit în Romania pentru ai face certificatul românesc,am trimes actele pentru ai face certificatul românesc ,mi sa spus că durează o lună până vine..acum eu trebuie sa plec urgent înapoi în Anglia …întrebarea mea este,oare pot să i fac soției mele procura pentru a putea face ea singură pașaportul copilului ?

Localitate
Pitesti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Puteti merge la un notar pentru a lasa o procura in vederea ridicarii documentelor, daca dvs. nu veti mai fi in tara pentru ridicarea lor.
Va multumim pentru intrebare.

Mitroi

Buna ziua. As putea sa fac o imputernicire sa semneze alta persoana in locul meu. Mi s.a nascut copilul in Anglia .am venit in tara ,am depus actele la primarie pentru certificat dar inca nu a venit. Eu trebuie sa plec urgent inapoi si rămâne soția acasă sa faca pasaportul pentru micuț. Mentionez ca nu am nici un act momentan al copilului pt ca toate sunt depuse la primarie

Localitate
Rm valcea
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Puteti merge la un notar pentru a lasa o procura in vederea ridicarii documentelor, daca dvs. nu veti mai fi in tara pentru ridicarea lor.
Va multumim pentru intrebare.

Adrian Gherman

Buna ziua. As putea sa fac o imputernicire sa semneze alta persoana in locul meu. Mi s.a nascut copilul in germania am venit in tara am depus actele la primarie pentru certificat dar inca nu au venit. Eu trebuie sa plec urgent inapoi si ramane sotia acasa sa faca pasaportul copilului. Mentionez ca nu am nici un act momentan al copilului pt ca toate sunt depuse la primarie

Localitate
Botosani
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Puteti merge la un notar pentru a lasa o procura in vederea ridicarii documentelor, daca dvs. nu veti mai fi in tara pentru ridicarea lor.
Va multumim pentru intrebare.

Adrian

Va rog sa precizati cit mai detaliat cu putinta ce trebuie sa faca la consulat persoana care locuieste in strainatate pentru a ma imputernici sa o reprezint in calitate de parte vatamata intr-un proces penal determinat aici, in tara. Nu sint avocat, sint ruda de gradul I.
Va multumesc.

Localitate
Bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Persoana din strainatate trebuie sa se prezinte la consulat si sa solicite autentificarea unei procuri, trebuie sa prezinte cartea sa de identitate/pasaportul, copia actului dvs. de identitate si sa stie numarul dosarului in care trebuie sa il reprezentati. Daca cei de la consulat nu se descurca si eventual pentru alte detalii sau precizari specifice trebuie sa va adresati unui avocat specializat in drept penal care va poate ajuta.
Va multumim pentru intrebare.

Andronache Constantin

Cat ar trebui să plătesc pt o procură specială pt drept de semnătură pe care sa o întocmesc între mine și mama mea în vârstă și cu probleme de sănătate multiple.

Localitate
Iasi
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Va rugam sa luati legatura cu un birou notarial din zona dvs. pentru a va comunica tarifele percepute, acestea fiind diferite de la notar la notar.
Va multumim pentru intrebare.

Popescu Neli

buna ziua,sotul meu a suferit un AVC,in urma caruia a ramas cu deficiente de mers,scris si vorbit,dar in deplina facutatilor mintale.Pe baza unui referat medical prin care se atesta capacitatea de intelegere,se poate face o procura generala prin care sa ma mandateze pe mine sa il reprezint ,pana la refacerea lui?Sau ce alta posibilitate exista,cea de punere sub interdictie fiind exclusa,el facand progrese in recuperare.

Localitate
bucuresti
👑 notariate.ro

Buna ziua,
De obicei nu se intocmesc procuri generale de reprezentare, ele au obiecte bine determinate datorita faptului ca institutiile care le solicita nu le accepta daca sunt prea generale.In legatura cu capacitatea sotului dvs. de a putea da aceasta procura, trebuie sa va adresati direct unui birou notarial.
Va multumim pentru intrebare.

Adriana

Buna ziua.eu nu sunt in tara si am nevoie ca unchiul meu så ridice un document in numele meu…stiu ca ii trebuie procura de la mine,dar trebuie si stampilata in tara in care må aflu la un notar,sau nu este necesar? Multumesc

Localitate
Constanta
👑 notariate.ro

Buna ziua,
Trebuie sa va adresati ambasadei sau consulatului Romaniei cel mai apropiat de dvs. pentru a semna procura sau puteti da procura la un notar al statului unde va aflati si apoi apostilati procura, o transmiteti in tara, undeva fi tradusa si legalizata semnatura traducatorului.
Va multumim pentru intrebare.

*Pentru intrebari private ne puteti contacta la sectiunea Contact.

Vot pagina (5 / 33)

⭐⭐⭐⭐⭐

Cum alegi cel mai bun notariat pentru tine?

 

Citeste recomandarile clientilor care au fost inaintea ta.

Dupa care recomanda si tu notariatul la care ai fost.

 

Recomandarile clientilor te ajuta pe tine in alegerea notarului, cum si recomandarea ta ii ajuta pe altii.

Parerea ta conteaza

1

Intrebati Notar despre:

Intrebati Notar

8

Aveti intrebari?

Intrebati Notar.