Promisiune de vanzare 2020

CUPRINS

Pagina actualizata mai 2020. Toate informatiile despre promisiune de vanzare imobil la notar sunt la zi.

Vânzarea legala al oricărui imobil (teren, casa, apartament, spațiu comercial, etc) se face doar prin intermediul unui notar.

Consultatie gratuita pe Whatsapp pentru Bucuresti

⚠️ Notificare 28 mai

În aceasta perioada promisiunile se fac in ordinea primirii solicitarilor si sunt limitate de numarul mare de cereri si de programul redus din cauza perturbărilor cauzate de coronavirus (COVID-19).

Este in interesul dvs. sa contactati notariatul cu cel putin 2-3 zile inainte, pe Whatsapp, mail sau telefonic pentru a confirma disponibilitatea A.N.C.P.I. si a celorlalte institutii privind programul de lucru cu publicul.

NOU!

Consultatie pe Whatsapp – Promisiune de vanzare Bucuresti

Aflati toate informatiile despre Promisiune de vanzare

 

 • verificare gratuita documente vanzare
 • verificare incadrare grila notariala
 • cum platiti taxe minim pe grila
 • procedura vanzarii imobilului
 • cine si cat plateste
 • acte necesare
 • cat dureaza
 • greseli de evitat

Promisiune de vanzare imobil

Inainte de semnarea unui contract de vanzare cumparare se poate semna un antecontract de vanzare cumparare / promisiune de vanzare, astfel că cele două părți (vânzător și cumpărător) încheie o promisiune scrisă la notar cu privire la viitorul proces de achiziție al cărui obiect este imobilul.

Altfel spus, dacă un posibil cumpărător, în urma procesului de vizionare al imobilului se hotărăște că vrea să îl cumpere, pentru a fi sigur că proprietarul nu îl va da altcuiva, realizează aceasta promisiune. La fel, proprietarul pentru a fi sigur că i se va cumpăra imobilului, așadar oprește vizionările, nu mai face promisiuni unor alți doritori, încheie promisiunea.

Cumpărătorul plătește un avans cu titlul de arvună. În promisiune se precizează această suma primită de vânzător, precum și diferența de bani (inclusiv modalitatea de plată) care se va face în ziua încheierii contractului de vânzare-cumpărare.

În promisiunea de vânzare se vor menționa și clauzele penale stabilite de comun acord, în cazul în care părțile nu își respectă promisiunile (de a vinde, respectiv de a cumpăra).

În privința actelor, vânzătorul va prezenta buletinul, actul de proprietate al apartamentului (potrivit modalității de dobândire, achiziție, moștenire, donație) și extrasul de carte funciară pentru informare (se completează o cerere tip și notariatul îl obține). Cumpărătorul va prezenta doar buletinul.

Documente necesare promisiune

Documentele necesare pentru încheierea unei promisiuni de vanzare:

• acte de identitate părți (vânzător și cumpărător), certificatele de căsătorie (dacă este cazul), procură de reprezentare (dacă este cazul) ;
• acte de proprietate asupra imobilului ce face obiectul tranzacției (după caz: contract vânzare, contract de donație, proces-verbal de predare-primire, dovada de achitare integrală a prețului, sentință/decizie civilă definitivă și irevocabilă, titlu de proprietate, certificat de moștenitor, etc.);
• documentația cadastrală a bunului imobil (fișa bunului imobil și planul de amplasament, respectiv planul releveu) și încheierea de intabulare în cartea funciară;

Pentru promisiuni si contracte de vanzare cumparare imobil in Bucuresti contactati notariatul:

4 Intrebari
Intrebari context
Vezi toate intrebarile
0 0 vot
Voturi pagina
  X
  Asistenta Notariala Inteligenta  
  Buna, numele meu este Ani si te pot asista cu informatii notariale personalizate.
  wpChatIcon