Se poate face succesiunea fara toti mostenitorii 2021

CUPRINS

.

Se poate face succesiunea fara toti mostenitorii

Se poate face succesiunea fara toti mostenitorii

În primul rând, trebuie sa precizam ca nimeni nu poate fi obligat sa moștenească daca nu dorește dar dacă o persoană doreşte să devină moştenitor, trebuie să accepte succesiunea în termenul legal de opţiune succesorală. Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii, adica de la data decesului defunctului.

Se poate face succesiunea fara toti mostenitorii

Daca a trecut mai mult de un an si moștenitorii, deși legal citați nu au intreprins nicio actiune – nu au acceptat dar nici nu au renunțat la moștenire, sunt prezumați ca au renunțat la moștenire si apoi succesiunea de dezbate fără ei, iar cota ce li s-ar fi cuvenit se împarte la cei ce se prezintă.
Daca moștenitorii nu se înțeleg intre ei, si deși au acceptat toți moștenirea nu vor sa se prezinte la notar, succesiunea se poate dezbate numai in fata unei instante de judecata.

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la notar, contactati notariat pe Whatsapp, Telegram, Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Informatii suplimentare

Certificat de mostenitor 300lei⁺ᵗᵛᵃ

Succesiune de la 500lei⁺ᵗᵛᵃ

Afla mai multe detalii despre Se poate face succesiunea fara toti mostenitorii 2021

Succesiunea este procedura legala care presupune stabilirea moștenitorilor unei persoane care a încetat din viata, a cotelor ce ii revin fiecarui mostenitor si a bunurile mobile si imobile ce au aparținut defunctului.

Procedura succesorala se realizeaza cel mai simplu si rapid doar la notar. Mostenitorii au la dispozitie un an de la decesul defunctului pentru a-si exprima optiunea – daca doresc sau nu sa mosteneasca fara a fi obligati insa sa parcurga intreaga procedura.

Legea prevede ca bunurile mostenite sa se imparta la mostenitorii ramasi in viata in functie de gradele de rudenie. Pentru a afla cum se impart bunurile mostenite, in functie de mostenitori, folositi calculatorul de Cote Succesorale de mai jos.

Taxele notariale se impart intre toti mostenitorii, iar in cazul in care exista un singur mostenitor acesta va suporta toate taxele.

Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea totala a masei succesorale (pentru toate bunurile mobile si imobile).

Bucuresti

Cumparati sau vindeti un imobil in Bucuresti?

Consultatie Notariala Gratuita*

Vanzari – Cumparari imobiliare

*valabil Bucuresti luna martie

Alegeti metoda preferata de contact:*

*valabil doar in Bucuresti.

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.