Dezbaterea mostenirii intre frati

CUPRINS

Dezbaterea mostenirii intre frati

Dezbaterea mostenirii intre frati
Frații si surorile au drepturi egale la mostenirea parintilor lor.
Dezbaterea intre frati se face in mod egal, proporțional cu numărul fraților, adică cu numărul copiilor avuți de către defunct. Bineînțeles ca defunctul poate favoriza unii dintre copii făcându-le donații in timpul vieții. Acești copii favorizați pot fi obligați de către frații lor sa aducă la moștenirea părinților valoarea bunurilor pe care le-au primit.

Dezbaterea mostenirii intre frati

Totodată, daca defunctul nu a avut copii, nepoți, etc. la moștenirea lui pot veni proprii frați, care au dreptul la moștenire. Astfel, intre frații defunctului succesiunea se dezbate la fel, in funcție de numărul fraților care mai sunt in viata. Daca vreunul a murit deja, in locul lui vin proprii copii.

Trebuie menționat ca spre deosebire de copii defunctului care nu pot fi dezmoșteniți, frații defunctului pot fi dezmoșteniți.

Legea mostenirii intre frati

Legea mostenirii intre frati prevede ca bunurile mostenite se impart (frateste) in proportie cu numarul fratilor ramasi in viata. Pentru a calcula cota fiecarui mostenitor in parte folositi calculatorul de cote succesorale de aici.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iulie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iulie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;