Totodată, daca defunctul nu a avut copii, nepoți, etc. la moștenirea lui pot veni proprii frați, care au dreptul la moștenire. Astfel, intre frații defunctului succesiunea se dezbate la fel, in funcție de numărul fraților care mai sunt in viata. Daca vreunul a murit deja, in locul lui vin proprii copii.
Trebuie menționat ca spre deosebire de copii defunctului care nu pot fi dezmoșteniți, frații defunctului pot fi dezmoșteniți.
📲 Programare Online
Programare Online pe WhatsApp, Telegram si Email in Bucuresti
Procedura Online Bucuresti
Trimiteti online documentele necesare
In 5 minute semnati si plecati
Succesiunea este procedura legala care presupune stabilirea moștenitorilor unei persoane care a încetat din viata, a cotelor ce ii revin fiecarui mostenitor si a bunurile mobile si imobile ce au aparținut defunctului.
Procedura succesorala se realizeaza cel mai simplu si rapid doar la notar. Mostenitorii au la dispozitie un an de la decesul defunctului pentru a-si exprima optiunea – daca doresc sau nu sa mosteneasca fara a fi obligati insa sa parcurga intreaga procedura.
Legea prevede ca bunurile mostenite sa se imparta la mostenitorii ramasi in viata in functie de gradele de rudenie. Pentru a afla cum se impart bunurile mostenite, in functie de mostenitori, folositi calculatorul de Cote Succesorale de mai jos.
Taxele notariale se impart intre toti mostenitorii, iar in cazul in care exista un singur mostenitor acesta va suporta toate taxele.
Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea totala a masei succesorale (pentru toate bunurile mobile si imobile).