Dreptul la mostenire al copiilor

CUPRINS

Dreptul la mostenire al copiilor

Dreptul la mostenire al copiilor

Copii defunctului vin la moștenire in orice caz, cu excepția situației in care nu doresc sa moștenească sau sunt înlăturați parțial.

Dreptul la moștenire al copiilor

Copii defunctului, indiferent de numărul lor, vin la moștenirea părintelui fie singuri, fie împreuna cu soțul supraviețuitor al defunctului (daca exista). Daca vin singuri la moștenire ei își împart moștenirea conform numărului de copii ai defunctului, in parți egale. Daca vin la moștenire in concurs cu soțul supraviețuitor copii moștenesc, împreuna, 3/4 din bunuri.
Exista cazuri in care părintele ar vrea dezmoștenirea unui copil însa legea prevede ca un copil va avea mereu dreptul sa moștenească, numai ca i se înjumătățește cota pe care ar fi trebuit sa o primească.

Cat mosteneste copilul dupa moartea unui parinte

Daca unul sau mai mulți dintre copii a decedat înaintea părintelui, in locul acestora urca proprii moștenitori pentru a culege cota ce li s-ar fi cuvenit daca ar fi fost in viata. Pentru a afla cine si cat mosteneste folositi calculatorul de cote succesorale de mai jos.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iulie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iulie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;