Impartirea bunurilor dupa divort 2020

CUPRINS

Impartirea bunurilor dupa divort

impartirea bunurilor dupa divort

In ce localitate s-au casatorit, sau au avut ultimul domiciliu sotii?

După divorț, indiferent pe ce cale este realizat, foștii soti pot incheia un act de partaj asupra bunurilor dobândite numai in timpul casatoriei.

Impartirea bunurilor dupa divort

Primul pas după divorț este încheierea unui act de lichidare al regimului matrimonial care presupune declararea tuturor bunurilor soților si stabilirea cotei de contribuție la dobândirea lor.
Apoi, prin acord, se încheie si actul de partaj care de obicei cuprinde bunurile imobile, creditele, conturile din bănci si autoturismele. In privința bunurilor imobile ipotecate (prin credite ipotecare sau Prima Casa) soții au nevoie in prealabil de obținerea unui acord al băncii, fără de care nu se poate încheia partajul in mod valabil.

Actele necesare sunt aceleași ca la orice contract de vânzare iar taxele se calculează la valoarea bunurilor partajate.

Părțile pot alege ca partajul sa se facă cu sau fără sulta, adică soțul care preia bunul sa îl despăgubească pe celalalt soț.

NOU

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la Notar, contactati notariatul pe Whatsapp sau Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Contactati Notariat Online

Whatsapp sau Email

Trimiteti actele online

Trimiteti online documentele necesare

Veniti doar la semnare

In 5 minute semnati si plecati

Majoritatea cuplurilor prefera sa cada de acord pentru a evita un divort lung si costisitor

Unul dintre efectele secundare neașteptate a carantinei cauzate de coronavirus, a fost o creștere majora a divorturilor.

Prin urmare instantele au fost coplesite de numarul mare de divorturi asa ca termenele de pronuntare ajung si pana la 2 ani. Cuplurile care sunt de comun acord sa divorteze, aleg divortul la notar fiind cel mai ieftin si cel mai rapid, insa cuplurile care nu se inteleg sunt nevoite sa divorteze in instanta. Divortul inceput in instanta se poate incheia doar in instanta.

 

Divortul la Notar se poate finaliza in doar 30 de zile, doar cand ambii soti sunt de comun acord sa divorteze.

Cum sa divortezi la Notar in 30 de zile cu doar 500lei⁺ᵗᵛᵃ

Divort la notar in cazul în care, pe lângă divort, soții doresc și împărțirea amiabilă a bunurilor dobândinte în timpul căsătoriei prin act de partaj notarial, aceștia pot depune actele necesare pentru partaj în același timp cu cele de divorț.

Partajul se poate realiza în aceeași zi cu eliberarea certificatului de divorț sau ulterior, bunurilor comune fiind împărțite conform înțelegerii soților (de exemplu, unul dintre soți poate primi o sumă de bani, iar celălalt soț să rămână cu un imobil/masina). Soții pot împărți prin contractul de partaj notarial inclusiv datoriile comune (credite), însă doar cu acordul scris al băncii creditoare în acest sens.

In momentul in care soții se prezinta in fata notarului public cu documentele necesare, acesta înregistrează cererea de divorț și le acordă soților un termen de minim 30 de zile, numit si termen de reflecție, pentru ca soții sa se gândească asupra deciziei luate si timp in care, in cazul celor cu copii minori se întocmește si raportul de racheta psihosociala de către autoritatea tutelara competentă.

 

Consultanta Notariala

NOU!

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru divorturi in Bucuresti*

* valabil 15 octombrie – 30 octombrie

* in perioada: 15 octombrie – 30 octombrie.

Aflati informatii personalizate pentru divortul dvs.

  • cum sa divortati la doar 500lei⁺ᵗᵛᵃ
  • cand se poate incepe divortul
  • care este termenul de finalizare
  • consiliere privind partajul dupa divort
  • intocmirea conventiei privind minorii *
  • obtinerea raportului de la autoritatea tutelara *
  • greseli de evitat

 * daca este cazul

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.