Impartirea mostenirii intre sotie si copii 2021

CUPRINS

Impartirea mostenirii intre sotie si copii

Indiferent dacă copiii defunctului sunt născuți din căsătoria cu soția care i-a supraviețuit sau nu, ei își vor împărții mereu bunurile defunctului.

Impartirea mostenirii intre sotie si copii

Copii defunctului născuți in oricare dintre căsătoriile sale, precum si cei născuți in afara oricărei căsătorii vor primi cota de 3/4 din toate bunurile defunctului, iar soția cu care era incă căsătorit la data decesului moștenește restul de 1/4.
Trebuie menționat ca in moștenire intra si bunurile defunctului primite la rândul sau prin moștenire de la părinti sau bunurile sale proprii.
In ceea ce privește bunurile dobândite de defunct cu soția, numai jumătate dintre acestea fac parte din succesiune, restul cotei fiind de drept al soției.

📲 Programare Online

Programare Online pe WhatsApp, Telegram si Email in Bucuresti

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la notar, contactati notariat pe Whatsapp, Telegram, Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Informatii suplimentare

Certificat de mostenitor 300lei⁺ᵗᵛᵃ

Succesiune de la 500lei⁺ᵗᵛᵃ

Afla mai multe detalii despre Impartirea mostenirii intre sotie si copii 2021

Succesiunea este procedura legala care presupune stabilirea moștenitorilor unei persoane care a încetat din viata, a cotelor ce ii revin fiecarui mostenitor si a bunurile mobile si imobile ce au aparținut defunctului.

Procedura succesorala se realizeaza cel mai simplu si rapid doar la notar. Mostenitorii au la dispozitie un an de la decesul defunctului pentru a-si exprima optiunea – daca doresc sau nu sa mosteneasca fara a fi obligati insa sa parcurga intreaga procedura.

Legea prevede ca bunurile mostenite sa se imparta la mostenitorii ramasi in viata in functie de gradele de rudenie. Pentru a afla cum se impart bunurile mostenite, in functie de mostenitori, folositi calculatorul de Cote Succesorale de mai jos.

Taxele notariale se impart intre toti mostenitorii, iar in cazul in care exista un singur mostenitor acesta va suporta toate taxele.

Taxele notariale se calculeaza in functie de valoarea totala a masei succesorale (pentru toate bunurile mobile si imobile).

Alegeti metoda preferata de contact:*

*valabil doar in Bucuresti.

Vizitind notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.