Dezbaterea succesiunii in lipsa unui mostenitor

CUPRINS

Dezbaterea succesiunii in lipsa unui mostenitor

După decesul unei persoane moștenitorii sai legali au dreptul de a-si exprima opțiunea de a moșteni sau nu într-un anumit termen. Acest termen este de 1 an de la decesul persoanei pe care o moștenesc.

Dezbaterea succesiunii in lipsa unui mostenitor

După expirarea termenului legal de un an iar unii dintre moștenitori nu au răspuns citațiilor notarului, nu au intreprins alte acțiuni care sa arate ca ar dori sa primească moștenirea dar nici nu au dat o declarație expresa de renunțare, acești moștenitori sunt prezumați renunțători la moștenire si vor fi decăzuți din dreptul de a mai moșteni. Astfel, bunurile ramase se împart intre cei care au acceptat moștenirea.

Exista cazuri când, deși toți moștenitorii au acceptat succesiune, ei nu se înțeleg iar atunci vor fi obligați sa meargă in instanta pentru dezbaterea succesiunii si nu vor putea finaliza procedura la notar.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iulie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iulie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;