Cesiune – Contract si Creanta

CUPRINS

Cesiune

cesiune

Ce inseamna cesiune

Cesiunea reprezintă în sens juridic un contract prin care se transmite o creanță (o datorie), de către un creditor către altul, de obicei cu plata unui preț. Astfel datornicul (debitorul) va trebui sa restituie datoria sa unui alt creditor decât cel initial, făcându-se astfel o substituire. Cesiunea se mai folosește și în sensul de vânzare, de transmitere a unor drepturi.

Cesiune de creanta

Cesiunea de creanță reprezintă o modalitate de transmitere a datoriei unui creditor către alte creditor, acesta substituindu-se în toate drepturile creditorului inițial. Nu orice creanță poate fi cedată, de exemplu salariul, pensia de întreținere, creanțele stabilite prin lege ca netransmisibile. Cesiune poate fi gratuită, caz în care se asimilează unei donații sau cu titlu oneroase, adică este ca o vânzare.

Contract de cesiune

Contractul de cesiune este acel contract încheiat de obicei între trei părți – cedent (cel care cedeaza), cesionar (cel care preia) și debitor cedat (cel care este cedat) și nu presupune întotdeauna obligativitatea formei autentice, el putând fi încheiat și sub semnătură privata de către părți. Dacă cesiunea este gratuită (fără pret) se considera o donație și atunci este cerută forma notariala.

Cesiune parti sociale

O categorie specială de cesiuni este aceea a părților sociale dintr-o societate, adică unul dintre asociați dorește sa părăsească firma și ii vinde/cedează părțile sociale unui alt asociat sau unei persoanei noi, care dorește sa devină asociat. Cesiunea poate fi gratuită sau contra unei sume de bani, iar câștigul efectuat de cedent se va impozita.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iulie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iulie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;