Superficie – Drept si Contract

CUPRINS

Superficie

superficie

Superficia reprezintă un drept de proprietate asupra construcțiilor sau oricăror altor lucrări efectuate pe terenul aflat în proprietatea altei persoanei. Astfel, cel ce construiește (superficiar) este proprietar asupra construcției edificate pe sau în subsolul terenului, fără a fi și proprietar al terenului, ci doar utilizator. Trebuie reținut ca fiecare dintre cei doi proprietari (al terenului și al construcției) poate instraina proprietatea sa, fără acordul celuilalt, dar respectandu-i în continuare dreptul de proprietate.

Contractul prin care proprietarul terenului ii permite altei persoane sa construiască pe terenul sau (înțelegând ca nu va deveni proprietar al construcțiilor) reprezintă contractul de constituire a dreptului de superficie. El se încheie în forma autentica la notar (sub sanctiunea nulității absolute) și este supus obligatoriu publicității imobiliare în cartea funciara.

Este obligatoriu sa se menționeze un termen pentru contract (maxim 99 ani, cu posibilitatea reînnoirii), eventualele limite ale constituirii și dacă superficia este cu titlu gratuit sau oneros (contra unui preț care se va preciza cum se achita).

Drept de superficie

Dreptul de superficie poate lua naștere printr-un act juridic (contract/convenție sau testament), prin uzucapiune (situație rar întâlnită în practica) sau prin alte moduri prevăzute de lege (de exemplu situația des întâlnită când soții construiesc împreună un imobil pe terenul exclusiv al unuia dintre soti. Astfel soțul neproprietar al terenului este proprietar al construcției și are un drept de folosință pe teren, sau de exemplu situația cetățenilor străini care dobândesc drept de proprietate în România asupra unei construcții, dar nu au dreptul sa dobandesca și asupra terenului de sub constructie).

Nu semna antecontractul sau contractul de vanzare inainte sa afli cum poti evita 6 greseli costisitoare.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

Vânzarea oricărui imobil (teren, casa, apartament, spațiu comercial, etc) se face doar prin intermediul unui notar.

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti-Ilfov*

* valabil in luna mai

* in perioada: 12 mai – 27 mai.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

  • verificare litigii inscrise
  • verificare eventuale datorii
  • verificare documente proprietate
  • verificare incadrare grila notariala
  • cum platiti taxe minime legale
  • procedura vanzarii imobilului
  • cine si cat plateste
  • acte necesare
  • cat dureaza
  • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna mai

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna mai

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;