Dreptul de preemtiune

CUPRINS

Preemptiunea

dreptul de preemtiune

Dreptul de preemptiune

Dreptul de  preempțiune este acea posibilitate a unei persoane fizice sau juridice precum și a statului român de a dobândi imobile terenuri sau construcții cu prioritate față de orice alți cumpărători. Dreptul de preempțiune poate să fie constituit prin lege sau printr-un act (prin convenția părților). De exemplu statul român are prioritate la cumpărarea terenurilor pe care există situri arheologice precum și a monumentelor istorice.

Dreptul de preemtpiune teren intravilan

Deși este rar întâlnit există terenuri intravilane care ar putea fi supuse dreptului de preempțiune dacă acestea reprezintă situri arheologice înscrisă în Lista ținută de Ministerul Culturii. În schimb, terenurile extravilane sunt supuse întotdeauna procedurii de exercitarea dreptului de preempțiune atunci când doresc să fie cumpărate existând o listă de șapte ranguri de preemptori care au prioritate înainte ca terenul se poate fi vândut la liber.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna iunie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna iunie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;