Impozit Vanzare imobil

CUPRINS

Impozit vanzare imobil

impozit vanzare imobil

In ce localitate semnati vanzarea imobilului?

Cand oamenii vorbesc despre impozit vanzare imobil se refera la taxele notariale aferente unui contract de vanzare imobil.

Aceste taxe sunt de 3 feluri:

 • Onorariu notarial
 • Taxa Ancpi de intabulare
 • Impozitul catre stat (cand este cazul)
Toate aceste taxe variaza in functie de valoarea imobilului de vanzare. Fiecare taxa are formule proprii de calcul, asa ca cel mai simplu este sa folositi calculatorul de taxe notariale. Trebuie doar sa  introduceti valoarea imobilului si aflati pe loc toate taxele actualizate la zi.
Pentru a calcula impozit vanzare imobil click pe butonul de mai jos.

Impozit vanzare apartament

De exemplu, impozitul catre stat se plateste doar cand valoarea imobilului depaseste 450.000 lei. Taxele de vanzare apartament se calculeaza la fel ca vanzarea oricarui tip de imobil, fie ca este teren, casa sau spatiu comercial. Taxele variaza in functie de valoarea imobilului si de persoanele care cumpara si vand (pot fi persoane fizice sau juridice).


Pentru a calcula (impozit vanzare imobil) taxele notariale pentru vanzare folositi calculatorul de taxe notariale de mai sus.

NOU

Procedura Online Bucuresti

Pentru a nu astepta la Notar, contactati notariatul pe Whatsapp sau Email, trimiteti actele online si veniti doar la semnare.

Contactati Notariat

Whatsapp sau Email

Trimiteti actele online

Trimiteti online documentele necesare

Veniti doar la semnare

In 5 minute semnati si plecati

Consultanta Notariala

Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari. De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti*

* valabil 11 octombrie – 26 octombrie

Notar online

* in perioada: 11 octombrie – 26 octombrie.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

 • verificare litigii inscrise
 • verificare eventuale datorii
 • verificare documente proprietate
 • verificare incadrare grila notariala
 • cum platiti taxe minime legale
 • procedura vanzarii imobilului
 • cine si cat plateste
 • acte necesare
 • cat dureaza
 • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

 

Articole similare

Servicii notariale

Traduceri

Intrebari

0 Intrebari
Intrebari context
Vezi toate intrebarile