Extras de carte funciara

CUPRINS

Carte funciara

carte funciara

Ce este cartea funciara?

Cartea funciară este un registru public si unic, care cuprinde evidența  imobilelor din România, proprietatea persoanelor fizice și juridice. Registrul este gestionat de stat prin Agenția Naționala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI).

 

Extras de carte funciara

Ce este extrasul de carte funciara?

Extrasul este suportul fizic pe care se primesc informațiile existente in cartea funciara. Ele cuprind informații despre poziționarea imobilului, suprafața, adresa, proprietari, ipoteci, sechestre, litigii etc. Extrasele pot fi de doua tipuri: informare sau de autentificare. Daca extrase de informare pot fi obținute de orice persoana, chiar si neproprietari si nu au nicio consecință juridica, extrasele de autentificare pot fi obținute doar de notarii publici si au ca efect blocarea cărții pentru 10 zile (adică nu se poate efectua nicio înregistrare in acea carte funciara).

Cum citesc un extras?
 
Extrasul de carte funciară are trei părți care prezintă situația imobilului in ziua emiterii:
 
Partea I – Descrierea imobilului: adresa exacta, suprafața imobilului, cotele părților comune, cotele de teren care revin imobilului, numărul de încăperi, categoriile de folosință, dependințe;
 

Partea II – Proprietari și acte: numele proprietarilor si cotele fiecăruia, actul în baza căruia s-a înscris dreptul de proprietate (felul, numărul, instituția/notarul emitent) si numărul încheierii de carte funciara in baza căreia s-a înscris, servituți și dezmembrăminte, interdicții, promisiuni de vânzare ale proprietății;

Partea a III-a – Sarcini: sarcini care grevează imobilul (ipoteci, interdicții, drepturi de servitute, litigii,  sechestre, contracte de închiriere, preț neîncasat, etc.).

Daca documentația cadastrala este recenta, va apărea si schița imobilului, cu poziționarea lui in coordonatele stereo 70.

 
 

Cum obțin extrasul de carte funciara pentru informare?

Orice persoana poate solicita extrase de cartea funciara pentru informare online, de pe portalul ANCPI.

 

Cat costa extrasul de carte funciara?

Prețul unui extras este de 20 de lei/imobil.

 

Unde îmi este necesar extrasul de carte funciară pentru informare?

Diverse instituții din România pot solicita sa prezentați extrase de informare: primăriile in vederea obținerii unei autorizații de construire/demolare sau certificat de urbanism, băncile pentru a verifica situația juridica a unui imobil când aplicați pentru un credit, furnizorii de utilități la care doriți sa va racordați, etc.

 

Pot vinde un imobil fără cadastru si intabulare?

Nu, fără cadastru nu puteți vinde, dona, partaja, ipoteca, dezmembra, alipi.

 

Pot face succesiunea fără cadastru si intabulare?
Da, puteți dezbate succesiunile fără cadastru si intabulare.

Nu semna antecontractul sau contractul de vanzare inainte sa afli cum poti evita 6 greseli costisitoare.

Procedură Online Ilfov

Pentru a nu pierde timpul pe mai multe drumuri la notar folosiți procedura online și mergeți o singură dată, doar la semnare.

Ca să nu așteptați la notar, contactați notariat pe Whatsapp sau Email, aflați costul și trimiteți actele online.

Cum sa platesti taxe notariale minime

Indiferent de situatia financiara a fiecaruia dintre noi, nimanui nu-i place sa plateasca mai mult decat face.

Cand trebuie sa mergeti la notariat, alegeti sa platiti tarif minim legal, mai ales daca aveti de platit onorariu de sute sau mii de lei.

Afla taxele notariale minime vizitand pagina de calculator taxe notariale minime. Cauta taxe notariale pe google si acceseaza notariate.ro

Informatii suplimentare

Taxele notariale nu sunt la fel la toate notariatele, ele difera de la un notariat la altul. Pentru acelasi act puteti plati mai mult la un notariat fata de altul. In anumite cazuri diferentele intre onorariile notariatelor sunt mici, dar in multe cazuri pot fi destul de mari. De exemplu, pentru o procura, diferentele pot fi doar de cateva zeci de lei, insa pentru vanzarea unui imobil diferentele pot depasi mii de lei. Pretul cel mai mic il gasiti la notariatele care taxeaza tariful minim pe grila notariala. Anumite notariate taxeaza minim pe grila, altele nu.

(GRATUIT) Consultatii Notariale Online pentru vanzari imobile in Bucuresti-Ilfov*

* valabil in luna aprilie

* in perioada: 2 aprilie – 17 aprilie.

Beneficii consultatie notariala – Vanzare Imobil:

  • verificare litigii inscrise
  • verificare eventuale datorii
  • verificare documente proprietate
  • verificare incadrare grila notariala
  • cum platiti taxe minime legale
  • procedura vanzarii imobilului
  • cine si cat plateste
  • acte necesare
  • cat dureaza
  • greseli de evitat

Majoritatea oamenilor, dacă au noroc, ajung să-și cumpere o casă. De obicei o fac doar o dată în viață, iar de multe ori este cea mai mare decizie financiara pe care o vor lua vreodată. Fiind cea mai mare suma de bani pe care o vor plati vreodată, multora le este frica sa nu ia o decizie gresita sau sa nu intampine probleme sau dificultati.

Pentru linistea dvs. sufleteasca este recomandat sa consultati un notar inainte de achizitie, pentru evita eventuale probleme.

București-Ilfov

Consultație Notarială Gratuita Online*

Whatsapp

Email

*valabil Bucuresti-Ilfov
in luna aprilie

*Consultanța notarială se concentrează pe asistența și îndrumarea în vederea încheierii actelor notariale și poate să nu se aplice în mod automat la alte birouri notariale. Fiecare situație legală este unică, iar interpretarea și aplicarea legii într-un anumit context poate varia în funcție de circumstanțele specifice.

Alegeti metoda preferata de contact:*

Whatsapp

Email

*valabil doar in Bucuresti-Ilfov.

*Valabil doar defunctul a avut ultimul domiciliu in:
Bragadiru, Clinceni, Cornetu, Ciorogarla, Domnesti, Magurele, Jilava, Darasti-Ilfov, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra, Berceni, Popesti Leordeni, Glina, Dobroesti, Pantelimon, Cernica, Branesti.

Whatsapp

Email

-19%

Taxe cu 19% reducere*

Platiti cu 19% mai putin taxe notariale pentru vanzari imobile/terenuri.

Notariat neplatitor de TVA

Programari limitate

*valabil Bucuresti-Ilfov
doar in luna aprilie

Vizitând notariate.ro, sunteți de acord cu politica de confidențialitate privind cookie-urile. Mai multe detalii puteti citi aici.

;